Osnovci iz “Braće Radića” pobjednici hrvatskog natjecanja u Žogariji!

09:31h
0
Učenici Osnovne škole "Braća Radić" po povratku u Koprivnicu

U Zagrebu je u utorak održano finale međunarodne sportsko-edukativno-zabave manifestacije Žogarija, u organizaciji  Media sporta iz Ljubljane, sa svrhom promicanja fair play igre i uljuđenih navijačkih osobina. Pobijedila je ekipa Osnovne škole “Braća Radić” iz Koprivnice!


U Hrvatskoj su u projekt uključeni gradovi Rijeka, Varaždin, Čakovec, Koprivnica i Zagreb.

Odlazak na finale učenici Osnovne škole „Braća Radić” iz Koprivnice izborili su pobjedom u Koprivnici 26. travnja, kad su se učenici triju gradskih osnovnih škola okušali  u igrama spretnosti, malom nogometu i kvizu znanja.

Svaka je škola pripremila i jednu zabavnu točku, a OŠ „Braća Radić” predstavljali su članovi plesne skupine petih razreda.

Također, u okviru ovog događaja otvoren je i nagradni natječaj »Lopta – ŽOGARIJA UHU«, te svaka škola,  oslanjajući se na vještine djece, ima prilike dobiti vrijedne nagrade. Tako su i učenici likovnih skupina trećih i četvrtih razreda izradili maštovite lopte.
U ovoj godini Žogarija se održava u Hrvatskoj, Austriji, Sloveniji, Italiji, Mađarskoj, BiH, Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji, a superfinale će biti 7. lipnja u Trstu gdje će učenici koprivničke škole Braće Radića braniti boje ne samo grada, već i države, vjerujemo jednako dobro kao i do sad.

U školi su pobjednicima priredili prekrasan doček po povratku iz Zagreba, stoga su poručili da će i u Trstu dati sve od sebe.

{vsig}sport/ostalo/05-2013/galerija-zogarija{/vsig}

čitam...