ERASMUS+

Osnovna škola Đure Estera uključena u ‘sretni’ projekt, učenici i učitelji posjetit će Njemačku, Švedsku i Portugal

Vrijednost projekta je 103.105,00 eura, pri ćemu će biti koprivničkoj školi biti dodijeljeno 25.960,00 eura.

13:46h
0
Foto: Osnovna škola Đuro Ester

Po prvi puta u Osnovnoj školi Đure Estera ove će se godine provoditi Erasmus+ projekt mobilnosti učenika i učitelja. Projekt naziva The Challenge of Being Happy, u kojemu sudjeluju i Njemačka, Švedska te Portugal, namijenjen je učenicima od 14 do 16 godina.

U iduće dvije godine 21 učenik i sedam učitelja putovat će u navedene države pod pokroviteljstvom Europske unije, unaprijediti vještine, znanje i upoznati kulturu i običaje. Cilj je podići svijest učenika o općim temeljima demokratskog europskog društva u budućnosti koje nudi kvalitetan život i omogućava svima pronalazak sreće.

Učenici će prikupljati i analizirati podatke kako bi izdvojili čimbenike koji omogućavaju pronalazak sreće i poboljšavanje kvalitete života. Prije odlaska u Portugal, kao prvu destinaciju, samovrednovanjem detektirat će što ih čini sretnima, a rezultate prikazati kreativnim načinom te isto objaviti na eTwinning, europsku platformu namijenjenu učenicima.

Vrijednost projekta je 103.105,00 eura, pri ćemu će biti koprivničkoj školi biti dodijeljeno 25.960,00 eura. Projekt će trajati od 1. rujna 2019. do 31. kolovoza 2021. godine. Škola će biti domaćin međunarodnog susreta u listopadu 2020. godine. U projekt su uključeni učitelji Anja Ćosić (fizika), Miroslav Kanisek (kemija i biologija), Helena Knežević (engleski jezik), Ivan Piskač (matematika), Saša Špoljarić (katolički vjeronauk) i Martina Trešćec Godek (hrvatski jezik), a koordinator projekta je učiteljica Mirna Kovačić (geografija i povijest).

čitam...