ravnatelj slavko kenđelić

Osnovna škola Ferdinandovac proslavila svoj dan, podijeljene diplome i srebrnjaci najboljim učenicima, Franka Ščuka ovogodišnja zvijezda

Ove su godine ušli u taj program pa je u sklopu njega na Dan škole u školi gostovao Teatar Tirena s predstavom Tko je to izumio te je održana dramska radionica.

09:36h
0
Foto: OŠ Ferdinandovac
Foto: OŠ Ferdinandovac

U povodu Dana Osnovne škole Ferdinandovac, koji se obilježava 29. svibnja, u školi je otvorena izložba slika mlade i moderne slikarice iz Kloštra Podravskog Martine Fuk. O njezinim dinamičnim i svježim slikama izraslima iz bogate postimpresionističke tradicije europskog slikarstva govorio je povjesničar umjetnosti Franjo Horvat. Otvorenju izložbe nazočili su načelnik općine Ferdinandovac i ferdinandovački župnik. U programu otvorenja, koji je moderirao ravnatelj škole Slavko Kenđelić, nastupili su učenici i glazbeni sastav učitelja OŠ Ferdinandovac Opći uspjeh.


Osnovna škola Ferdinandovac brojnim projektima potiče razvoj učeničkih talenata. Na svečanoj školskoj priredbi, koju su priredili polaznici izvannastavnih aktivnosti i njihovi voditelji, proglašeni su najuspješniji učenici u projektima najsvestraniji učenik/učenica, najbolji sportaš i sportašica, u projektu Pokaži što znaš najbolji literat, recitator, svirač, pjevač, plesač i likovnjak te pobjednik online kviza Škrinja s blagom. Dodijeljeno je i 6 diploma Uzoran učenik i 6 srebrnjaka učenicima koji su svih osam razreda završili odličnim uspjehom. Kada su se zbrojili svi ovogodišnji rezultati i uspjesi pojedinih učenika u školskim i izvanškolskim aktivnostima, proglašena je i zvijezda Osnovne škole Ferdinandovac za školsku godinu 2017./2018. Svi su učenici nagrađeni prigodnim nagradama, a zvijezda škole i novčanom.

Osnovna škola Ferdinandovac natjecala se za program Ministarstva kulture Ruksak pun kulture namijenjen područjima udaljenijim od većih gradskih središta kojima su kulturni i umjetnički  sadržaji manje dostupni. Ove su godine ušli u taj program pa je u sklopu njega na Dan škole u školi gostovao Teatar Tirena s predstavom Tko je to izumio te je održana dramska radionica.

Održane su svečane sjednice školskog odbora i skupa radnika na kojima se ravnatelj Slavko Kenđelić osvrnuo na provedene aktivnosti u protekloj godini. Predstavljen je i 31. broj pedagoškog lista za roditelje Susret koji pripremaju učitelji i stručne suradnice škole.

Foto: OŠ Ferdinandovac
Foto: OŠ Ferdinandovac
Foto: OŠ Ferdinandovac
Foto: OŠ Ferdinandovac

čitam...