Fondovi EU

Osnovnoj školi Grgura Karlovčana odobreno sufinanciranje projekta Energetske obnove

Službenom odlukom o financiranju Osnovnoj školi Grgura Karlovčana odobreno je 2,7 milijuna kuna za projekt Energetske obnove.

11:31h
0
Osnovna škola Grgura Karlovčana // Foto: djurdjevac.hr

Grad Đurđevac uspješan je primjer pravodobne pripreme dokumentacije, te apliciranja projekata na fondove EU, a kao dokaz tom je da se na natječaj Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja namijenjenog energetskoj obnovi odgojno-obrazovnih ustanova prijavilo samo šest škola iz naše županije, a za čak dvije škole s područja Đurđevca koje je prijavio Grad odobreno je sufinanciranje od strane Europskog fonda za regionalni razvoj.


Službenom odlukom o financiranju Osnovnoj školi Grgura Karlovčana odobreno je 2,7 milijuna kuna za projekt Energetske obnove.

Ovim projektom predviđa se zamjena i popravak krovišta, izrada toplinske zaštite vanjske ovojnice zgrade, ugradnja nove drvene stolarije, zamjena i modernizacija sustava rasvjete, ugradnja termostatskih ventila na radijatorima, te ugradnja solarnih panela na krovištu za pripremu tople vode.

Cilj obnove je osigurati bolje uvjete rada u školi, ali i ostvarenje značajnih financijskih ušteda povećanjem energetske učinkovitosti, smanjenje potrošnje energije, te smanjenje emisije CO2. Projektom je predviđena ušteda energije od 55% u odnosu na postojeće stanje.

Vrijednost projekta energetske obnove za Osnovnu školu je oko 6,2 milijuna kuna, od čega će fond sufinancirati oko 2,7 milijuna kuna, dok će se preostali dio od 3,5 milijuna kuna osigurati iz kredita.

čitam...