MODERNA KOMUNIKACIJA

Osnovnoškolci na nastavi engleskog koristili Skype

11:15h
0
Učenici OŠ Braća Radić Koprivnica // Foto: OŠ Braća Radić
Učenici OŠ Braća Radić Koprivnica // Foto: OŠ Braća Radić

Učitelji širom svijeta često koriste Skype tijekom nastavnog programa te imaju internetske stranice na kojima nude različite teme.

Dio učenika petih razreda koprivničke OŠ Braća Radić ovoga je tjedna prvi puta u školi koristio Skype u sklopu nastave engleskog jezika.

Skype kao program za brzo internetsko komuniciranje poznat je gotovo svima, no možda je manje poznato da ga učitelji širom svijeta često koriste tijekom nastavnog programa te imaju internetske stranice na kojima nude različite teme i sadržaje. Tako su osmislili i Mystery Skype, igru pogađanja lokacija sudionika Skypa, a sve s ciljem obogaćivanja nastavnog gradiva i unapređivanja komunikacije na engleskom jeziku.

Učenici su ovom prigodom na engleskom jeziku pogađali zemlju koju je zamislila nastavnica, dok su dva učenika zamislila gradove u svijetu iz kojih dolaze, koje su ostali morali pomoću online karte pogoditi.

Disciplinirano prateći pravila, učenici su bili uspješni te su ubrzo pogodili da su sugovornici učenici šestih razreda OŠ Vladimir Nazor iz Križevaca sa svojom učiteljicom engleskog jezika Gordanom Novak, koja već nekoliko godina koristi Skype u nastavi.

 

čitam...