Mistični krug usred knjižnice

Osnovnoškolci upoznavali indijsku kulturu kroz izradu mandale

09:57h
0
Kreativna radionica // Foto: Knjižnica Fran Galović

Djeca su zajedno sa svojim voditeljicama crtajući geometrijske likove oblikovala mandalu, a zatim ju bojala i punila oblike koristeći različite namirnice, prvenstveno sjemenke.

Jučer je u suradnji s udrugom za promicanje indijske kulture Lotus iz Zagreba, održana je Kreativna radionica izrade mandale – indijskog mističnog kruga.

U radionici s ciljem poticanja kreativnosti i apstraktnog razmišljanja, sudjelovalo je 13 osnovnoškolaca, a zbog kiše je održana u prostoru Knjižnice. Djeca su zajedno sa svojim voditeljicama crtajući geometrijske likove oblikovala mandalu, a zatim ju bojala i punila oblike koristeći različite namirnice, prvenstveno sjemenke.

Mandala u budističkom i hinduističkom simbolizmu predstavlja svemir, a njena osnovna struktura je krug, zatim kvadrat i elementi koji proizlaze iz kruga i kvadrata, a sistematizirani su oko zajedničkog središta.

– Djeca su izuzetno uživala u ovoj, malo drugačijoj radionici, u kojoj su imala prilike upoznati geometrijske oblike, istovremeno se kreativno izraziti, te upoznati mali djelić tradicije drugih naroda – izvijestili su nas iz knjižnice.

Klinci su se oduševili konceptom mandale // Foto: Knjižnica Fran Galović
Klinci su se oduševili konceptom mandale // Foto: Knjižnica Fran Galović

čitam...
Loading...