manje oružja, manje tragedija

Osoba s đurđevačkog područja policiji predala oružje i streljivo

PU koprivničko-križevačka ujedno podsjeća na akciju Manje oružja-manje tragedija.

08:32h
0
Foto: Policija

Nastavlja se dragovoljna predaja oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava koja osigurava izbjegavanje sankcija.

Tako je jučer osoba s đurđevačkog područja dragovoljno predala automatsku pušku, automat M-56, lovačku pušku ručne izrade, četiri nabojnika i 182 komada raznog streljiva.

Oružje i streljivo preuzeo je policijski službenik protueksplozijske zaštite.

PU koprivničko-križevačka ujedno podsjeća na akciju Manje oružja-manje tragedija.

– Ova akcija omogućava građanima dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja. Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A – zabranjeno oružje: automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i slično.

Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije 192. Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka koji će takvo oružje preuzeti te na taj način osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja – objašnjava policija.