dragovoljno

Osobe s koprivničkog područja predale bombe, mine i streljivo

Bombe, mine i streljivo preuzeo je policijski službenik protueksplozijske zaštite.

08:26h
0
Foto: PU koprivničko-križevačka

Nastavlja se dragovoljna predaja oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava koja osigurava izbjegavanje sankcija.

Tako su jučer dvije osobe s koprivničkog područja dragovoljno predale devet bombi, 20 protupješadijskih mina i 253 komada streljiva.

Bombe, mine i streljivo preuzeo je policijski službenik protueksplozijske zaštite.

Na ovaj način osobe su izbjegle moguće prekršajne ili kaznene sankcije, a isto tako su otklonile opasnost iz svoje okoline i dale svoj doprinos većoj sigurnosti svih nas

Podsjećamo, akcijom Manje oružja, manje tragedija omogućena je predaja zabranjenog i dozvoljenog oružja bez sankcija.

– Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije 192. Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka koji će takvo oružje preuzeti te na taj način osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja. Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak – poručuje policija.

Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A – zabranjeno oružje: automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i slično.

čitam...