Hrvački klub Podravka

Osvojili 105 medalja, imaju sedam državnih prvaka, pokrenuli školu hrvanja u Novigradu…

11:00h
0
Foto: hk-podravka.hr
Foto: hk-podravka.hr

Rezultati koje smo ostvarili daju nam za pravo reći da smo radili dobro i uspješno te da je smjer razvoja hrvačkog kluba i fokusiranje na naše najmlađe bio pravi put – rekao je predsjednik kluba Darko Tetec.

Hrvački klub Podravka prošlu, 2015. godinu zaključio je s ukupno 105 medalja, nastupivši na 31 natjecanju.


Koprivnički hrvači 14 puta nastupili su na međunarodnim turnirima, šest puta u Hrvatskoj, tri puta u Slovačkoj te po jednom u Mađarskoj, Češkoj, Sloveniji, Austriji, odnosno Rumunjskoj, 14 puta na prvenstvima Hrvatske, a u ostala tri navrata klub je predstavnike imao na veteranskom prvenstvu Svijeta, međunarodnoj ligi kadeta te kvalifikacijama za međunarodni Božićni turnir.

Čak 66 medalja osvojeno je na međunarodnim turnirima, od čega 19 zlatnih, 20 srebrnih te 27 brončanih.

Na prvenstvima Hrvatske Podravkaši su se odličjima kitili 29 puta, sedam puta zlatom, dok su srebro i broncu osvajali u 11 navrata.

Stjepan Margić veteransko Svjetsko prvenstvo završio je kao srebrni, a preostalih osam medalja, dva zlata, četiri srebra i dvije bronce, osvojeno je na međunarodnoj ligi kadeta i kvalifikacijama za međunarodni Božićni turnir.

Filip Verčević u kategoriji starijih dječaka te Filip Picer u kategoriji kadeta postali su prvaci Hrvatske i u slobodnom i u grčko-rimskom načinu borbe.

Alen Nogić prvi je bio u uzrastu starijih dječaka, Srđan Ostojić u uzrastu kadeta, dok je Filip Vusić naslov prvaka odnio u juniorskoj konkurenciji. Alen Fodor nastupio je za juniorsku reprezentaciju te završio deveti na turniru u Austriji.

Hrvački klub Podravka protekle se godine iskazao i kao organizator. U ožujku je održan već 12. međunarodni turnir grada Koprivnice ‘Zlatni pijetao’, privukavši 384 natjecatelja iz 31 hrvatskog, mađarskog, bosansko-hercegovačkog, američkog, češkog, slovačkog i armenskog kluba.

Program univerzalne sportske škole, u trajanju od 45 minuta dva puta tjedno, i dalje se uspješno provodi, a namijenjen je djeci predškolske dobi. Cilj programa cjelokupni je razvoj djece, fizički, kreativni, emotivni, kognitivni, itd.

Krajem studenoga započet je i novi klupski projekt u Novigradu Podravskom gdje je po završetku 2015. upisano 43 novih članova koji neće morati putovati do Koprivnice kako bi stekli željeno hrvačko znanje.

Godina je završena 1. prvenstvom Koprivničko-križevačke županije u hrvanju slobodnim načinom za djevojčice i dječake, održanom u novigradskoj sportskoj dvorani Osnovne škole ‘Prof. Blaž Mađer’.

– Svojim aktivnostima i rezultatima u 2015. godini Hrvački klub Podravka potvrdio je da spada u red najuspješnijih sportskih kolektiva u gradu Koprivnici. Svi ovi rezultati nagrada su za dugogodišnji predan, naporan i uporan rad svih članova kluba. Rezultati koje smo ostvarili daju nam za pravo reći da smo radili dobro i uspješno te da je smjer razvoja hrvačkog kluba i fokusiranje na naše najmlađe bio pravi put – rekao je predsjednik kluba Darko Tetec.

Dodao je kako će i dalje ustrajati na putu da vrhunske sportske rezultate postižu stvaranjem vrhunskih sportaša u svom klubu, vlastitim znanjem i pravilnim radom od najmlađih uzrasta do seniora.

– Upravo iz tog razloga uveli smo nove sadržaje, poput univerzalne sportske škole, i proširili rad kluba sa školom hrvanja u Novigradu Podravskom. To jasno pokazuje kojim će se smjerom Hrvački klub Podravka u budućnosti razvijati, a ja se nadam da će svi naši sponzori i lokalna samouprava, kojima moram zahvaliti na podršci i potpori koju nam pružaju, to i ubuduće prepoznavati i podržavati. Hvala svima koji su na bilo koji način doprinijeli da klub bude ovako uspješan, a mi ćemo se truditi da budemo još i bolji – istaknuo je Tetec.

čitam...