pored koprivnice

Otac iz pakla! Godinu i pol dana vrijeđao i prijetio ženi i troje djece da će ih ubiti, policija mu pronašla pištolj ručne izrade i streljivo

Sredinom rujna nasilnik je smješten iza rešetaka, a istražni zatvor nedavno mu je produžen zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i počinjenja kaznenih djela kojima prijeti.

14:11h
0
Mladić je odmah uhićen // Foto: Matija Gudlin

Godinu i pol dana pakla proživljavala je jedna obitelj pored Koprivnice, a sve to zbog nasilnog 46-godišnjeg oca. Naime, on je sve od travnja 2020. godine pa do rujna 2021., u alkoholiziranom stanju učestalo grubo vrijeđao i omalovažavao svoju suprugu te joj prijetio da će je ubiti. Da stvar bude još gora, prijetio je i prema svoje troje djece.

Pritom njegove prijetnje nisu bile nimalo bezazlene, jer je u kući neovlašteno držao pištolj ručne izrade i devetnaest komada vojnog streljiva.

Na njegovu nesreću, ali sreću njegovih najbližih, sredinom rujna nasilnik je smješten iza rešetaka, a istražni zatvor nedavno mu je produžen zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i počinjenja kaznenih djela kojima prijeti.

Naime, Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici podiglo je protiv njega optužnicu, a tereti ga se zbog počinjenja kaznenih djela nasilja u obitelji, prijetnji i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Što se tiče oružja, prijeti mu do tri godine zatvora, a zbog nasilja u obitelji još toliko. Drugim riječima, mogao bi ostati u višegodišnjem gledanju rešetaka, ali s one druge strane, na kojoj si ograničen s četiri zida.