DVA KAZNENA DJELA

Otac prvo odbijao dovesti dijete na druženje s majkom, zatim ih je ometao pa se oglušio na presudu

Više je puta odbijao ostaviti dijete, stoji na stranicama Državnog odvjetništva RH.

09:31h
0
Ilustracija // Foto: ingimage.com

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podignulo je optužnicu protiv 36-godišnjaka zbog počinjenja dvaju kaznenih djela neprovođenja odluke za zaštitu dobrobiti djeteta te kaznenog djela povrede djetetovih prava.


Tereti ga se da od ožujka do listopada 2020. godine, iako je prema sudskome rješenju tako morao napraviti, nije svoje 11-godišnje dijete doveo u obiteljski centar gdje je trebalo provesti vrijeme s majkom. Više je puta odbijao ostaviti dijete, stoji na stranicama Državnog odvjetništva RH. A kada bi to i učinio, ostajao je u obiteljskom centru i na razne načine ometao njihovo druženje, premda je voditeljica mjere nadzora tražila njegovo udaljavanje. Svojim je ponašanjem uzrokovao negativan stav i otpor djeteta druženju s majkom, svjestan da time ozbiljno ugrožava psihički razvoj djeteta, dodaju u objavi.

– Okrivljenika se tereti i da od listopada do prosinca 2020. godine, unatoč sudskoj presudi kojom je bilo određeno da će dijete živjeti s majkom, nije doveo dijete i predao ga majci, već ga je zadržao kod sebe – navodi DORH.

čitam...