Marija fest 2016.

Otiđite u Molve na duhovu obnovu i primiti potpuni oprost

15:38h
0
Foto: Župa Molve
Marija fest u molvarskoj crkvi // Foto: Župa Molve

Marija fest 2016. u ovoj godini milosrđa u novom je ruhu, a obilježava se povodom 100-godišnjice ustanovljenja Vojske Bezgrešne pod geslom “Milosrđe u misiji radosti”.

Marija fest održat će se 16. listopada u molvarskoj Crkvi uznesenja blažene djevice Marije, marijanskom svetištu u kojem se u godini milosrđa može primit potpuni oprost. Bit će to međubiskupijski susret mladih Varaždinske i Bjelovarsko-križevačke biskupije te područni susret štovatelja Bezgrešne sjeverozapadnog dijela Hrvatske.

Manifestacija će obuhvaćati dva programa u jednom danu. Od 10.30 sati to će biti kreativne radionice i prezentaciju rada po grupama za mlade te duhovni nagovor, a aktivnosti će obuhvaćati i gosta iznenađenja, sakrament pomirenja i meditativnu krunicu.

Za članove Vojske Bezgrešne s početkom u 14 sati održat će se euharistijsko klanjanje, duhovni nagovor i zajedništvo s mladima.

Misu za sve molvarske hodočasnike u 17 sati predvodi varaždinski biskup Josip Mrzljak

Organizatori su Nacionalni centar Vojske Bezgrešne, Ured za pastoral mladih Varaždinske biskupije i Bjelovarsko-križevačke biskupije, a pokrovitelj su potonje dvije biskupije, Hrvatska provincija svetog Jeronima Franjevaca konventualaca, Župa uznesenja blažene djevice Marije Molve i Općina Molve.

čitam...