Bogat program

Otkrivamo što vas ove godine čeka na Križevačkom spravišću

Najstarija turistička i kulturno-povijesna manifestacija kontinentalne Hrvatske Spravišče ove će se godine održati od 9. do 11. lipnja.

15:04h
0
Foto: Grad Križevci

Križevačko veliko spravišče bila je tema današnjeg sastanka gradonačelnika Branka Hrga, pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo i financije Darka Masneca te direktorice Turističke zajednice grada Križevaca Olinke Gjigaš.


Najstarija turistička i kulturno-povijesna manifestacija kontinentalne Hrvatske Spravišče ove će se godine održati od 9. do 11. lipnja.

Svečano otvorenje bit će u petak, 9. lipnja, s početkom u 21 sat predstavom pomirbe križevačkih purgera i kalničkih šljivara na Strossmayerovom trgu. Istog dana održat će se mnoštvo popratnih programa i koncerata na lokacijama u gradskoj jezgri. Svečani dio večeri završit će vatrometom i rezanjem slavljeničke torte, nakon čega slijedi koncert Miroslava Škore.

Plakat

Subota je dan rezerviran za sportske aktivnosti i natjecanja, dječje programe, Sajam starih ploča, vinske manifestacije Zlatna vina Alpe Adria 2017. te Večer vina i čvaraka, vatreni show, a nakon drugog nastavka predstave pomirbe na pozornici Spravišča će nastupiti Klapa Šufit i Joker bend.

U nedjeljno jutro održat će se štruklijada, filmska matineja za djecu, tržnica knjiga, projahivanje konjara kroz Grad, promotivna vožnja oldtimer vozila, konjičke igre, lovci već tradicionalno kuhaju paprikaš.

Nastavak nedjelje donosi atraktivnu modnu reviju na Nemčićevom trgu, nastup mažoretkinja i kulturno-umjetničkih društava iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Mađarske. Posljednji nastavak predstave i pomirba Križevačkih purgera i Kalničkih plemenitara slijedi u nedjeljno večer, kao i koncerti Učiteljica, Tarapana benda i Crnog perja.

čitam...