15.7 C
Koprivnica
Subota, 23. rujna 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Otvara se SOS trgovina u Koprivnici
O

Ne propustite

Sjedište SOS zadruge za cijelu Hrvatsku bit će u Koprivnici, odlučeno je u petak, prilikom posjeta Alana Jurakovića, osnivača SOS trgovine u Ljubljani, gradonačelniku Zvonimiru Mršiću.

– U Koprivnici će biti otvorena prva SOS trgovina u Hrvatskoj, a sve će se namirnice moći kupovati od 40 do 70 posto jeftinije. Radi se o robi kojoj je pri kraju rok trajanja, pa je kompanijama u interesu da ih plasiraju po povoljnoj cijeni, kaže Juraković.

Projekt će javnosti biti predstavljen za dva tjedna, kad se riješi sva papirologija, a dućan bi trebao biti otvoren za pet do šest tjedana.

Gradonačelnik kaže da se još ne zna gdje će trgovina biti smještena, a solucije su Slogin prostor na Trgu kralja Zvonimira ili Gradska tržnica, a bit će na raspolaganju stanovnicima cijele županije.

– U SOS trgovini moći će kupovati obitelji lošijeg socijalnog statusa čija su primanja ispod praga. U centru za socijalnu skrb izdat će im potvrdu na temelju koje će dobiti obiteljsku karticu na koju se kupuje, ali u ograničenim količinama i za ograničenu svotu, kaže Juraković. U Ljubljani na karticu već kupuje 500 obitelji.

Jurakovićeva poveznica s Koprivnicom je Pučko otvoreno učilište, jer je s njegovim ravnateljem Josipom Nakićem Alfirevićem surađivao na mnoštvu projekata.

SOS zadruga je neprofitna organizacija, a sav profit od prodaje namirnica reinvestirat će se u nova radna mjesta, za koja će zadruga osigurati plaću.

– Osnovnih namirnica poput kruha, mlijeka, riže, brašna, šećera bit će uvijek, a ovisno o dopremi nadamo se i narescima, slatkišima, paštetama, kaže Juraković.

Po riječima gradonačelnika Mršića, u trgovini će se zaposliti teškozaposlive osobe koje su već dugo na Zavodu za zapošljavanje.

Projekt je izazvao veliko zanimanje pa Jurakovića zovu i iz Bosne i Srbije te se zanimaju za detalje.

– Ovakvi projekti već postoje u Europi i dio su socijalnog poduzetništva te nisu vezani konkretno uz krizna vremena, no kriza je ubrzala otvaranje trgovine u Koprivnici, napominje Nakić Alfirević.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

Jeste li znali?

Prvi je dan jeseni: Ove čudne stvari o njoj sigurno niste znali

Ljeto je službeno završilo! Prvi je dan jeseni! Stigla je najavljena promjena vremena sa zahlađenjem i kišom. Diljem svijeta obilježava...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti