sutra ističu mjere

Otvaraju se dječja igrališta, nema više zabrane zadržavanja na javnim površinama

Sutra ističe važenje nekih odluka, poput zabrana zadržavanja na javnim površinama i sklapanju brakova. Ministru Božinoviću postavljeno je pitanje hoće li se te mjere produživati. 

14:31h
0
Foto: Jurica Karan
Dječje igralište u igraonici Lina // Foto: Jurica Karan

Krunoslav Capak danas je na presici nacionalnog Stožera rekao kako je brojka od novih osam pozitivnih zadovoljavajuća brojka, još jedan jednoznamenkasti broj, nakon jučerašnjih tri. Ukupno je sada u Hrvatskoj 2096 slučajeva.

Sutra ističe važenje nekih odluka, poput zabrana zadržavanja na javnim površinama i sklapanju brakova. Ministru Božinoviću postavljeno je pitanje hoće li se te mjere produživati.

– Mislimo dopustiti otvaranje dječjih igrališta. Što se tiče rekreativnog sporta, tu će epidemiološka služba morati dati dodatna pojašnjenja. Razmataramo povećanje broja prisutnih na vjenčanjima i pogrebima. Nemamo namjeru produžavati zabranu zadržavanja na javnim površinama – rekao je Božinović.

Kada će obrtnici moći na tržnicama izlagati svoje proizvode poput tekstila, obuće i drugih?

– Promijenit ćemo to u najskorije vrijeme kad nam to dopusti faznost. Vodimo brigu o tome i dopustit ćemo da se s takvim proizvodima krene na tržnicama – izjavio je Capak.

Ravnateljica Klinke za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević otkrila je kakav bi bio idealan scenarij po pitaju epidemije, uzevši u primjer Istarsku županiju koja više nema zaraženih osoba.

Najbolje bi bilo da nema novih slučajeva barem dva tjedna. Idealno bi bilo i da nema nikog u samoizolaciji, da je totalna nula. No, nije samo stvar nas. Imamo ljude u inozemstvu koji se iz nekog razloga moraju vratiti pa opet otići. Cijeli svijet morat će se osloboditi koronavirusa da i mi u Hrvatskoj budemo sigurni da nećemo imati novi problem – rekla je Alemka Markotić.

 

čitam...
Loading...