Nastavak uspješnog projekta

Otvaraju se nova radna mjesta kroz projekt “Partnerstvo za sve 2”

Tijekom 30 mjeseci trajanja projekta provodit će se niz aktivnosti namijenjenih nezaposlenim ženama i mladima do 29 godina starosti te dugotrajno nezaposlenim osobama, kao i zaposlenicima institucija članova Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije.

08:54h
0
Foto: PORA

Projekt „PARTNERSTVO ZA SVE 2“ odobren u okviru poziva „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III“ Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. započeo je s provedbom 14. svibnja 2018. godine.

Predstavlja nastavak uspješno provedenog projekta „PARTNERSTVO ZA SVE“ te je rezultat kontinuiranog rada Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije koje okuplja 26 članova, predstavnika javnog, gospodarskog i civilnog sektora.

Korisnik projekta je Razvojna agencija PORA KKŽ, a partneri su Koprivničko-križevačka županija, Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Križevci, HGK Županijska komora Koprivnica, HOK Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije i Koprivnički poduzetnik d.o.o.. Cilj projekta je osigurati učinkovitu provedbu važeće Strategije razvoja ljudskih potencijala Koprivničko-križevačke županije za razdoblje 2014.-2020. godine i održivo funkcioniranje Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije.

Foto: PORA

Tijekom 30 mjeseci trajanja projekta provodit će se niz aktivnosti namijenjenih nezaposlenim ženama i mladima do 29 godina starosti te dugotrajno nezaposlenim osobama, kao i zaposlenicima institucija članova Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije.

Od početka provedbe projekta održana je desetodnevna edukacija za voditelja Kluba za zapošljavanje koju je pohađalo 10 mladih visokoobrazovanih nezaposlenih osoba s područja Koprivničko-križevačke županije od kojih će jedna biti zaposlena u Razvojnoj agenciji PORI KKŽ na 24 mjeseca kao voditelj Kluba za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije.

Na sjednici Upravnog odbora Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije koja je održana 30. listopada 2018. godine donesena je jednoglasna Odluka o osnivanju Kluba za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije.

Foto: PORA

U tijeku je provedba aktivnosti mentorstva kroz koju će nezaposlenim osobama biti osigurano osposobljavanje na radnome mjestu za potrebe poslodavca čime će biti stvoreni uvjeti za nova zapošljavanja.

U okviru projekta do kraja studenoga obnovit će se dvorana Razvojne agencije PORE KKŽ, a do kraja godine nabaviti i postaviti i stubišna rampa za osobe s invaliditetom što će doprinijeti unapređenju uvjeta rada Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije.

Projektom su planirane i aktivnosti promidžbe ženskog poduzetništva, organizacije i provedbe „boot campa“ u okviru kojeg će mlade nezaposlene osobe dobiti mogućnost  realizacije svoje projektne ideje, a 13 poduzetnika početnika dobit će potporu male vrijednosti za samozapošljavanje u iznosu od 30.000,00 kuna.

Bespovratna sredstva namijenjena su i za potrebe održivog funkcioniranja Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije. Sukladno tome, planirana je organizacija studijskog putovanja u Irsku s ciljem prijenosa primjera dobre prakse. Planirano je i ažuriranje postojećeg članstva Lokalnog partnerstva za zapošljavanje te proširenje na nove članove.

Ukupna vrijednost projekta je 1.999.427,02 kuna od čega je 99,08% sufinancirano sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj članka isključiva je odgovornost PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije.

Partnerstvo za sve

 

čitam...