Dan općine Virje

Otvoren najmoderniji hrvatski vrtić

18:00h
0
Načelnik Mirko Perok i župan Darko Koren otvorili novi vrtić // Foto Matija Gudlin
Načelnik Mirko Perok i župan Darko Koren otvorili novi vrtić // Foto Matija Gudlin

Svoj dan obilježili su svečanom povorkom kroz mjesto, scenskim prikazom Dobročinstva sv. Martina, svetom misom i svečanom sjednicom općinskog vijeća na kojoj su se prisjetili svih svojih postignuća i realiziranih projekata u proteklih godinu dana, ali i najavili brojne koji predstoje.

Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Na sam dan općine Virje, danas, u srijedu, svečano je otvoren novi dječji vrtić Zrno koji bi s radom trebao započeti 1. prosinca. Investicija vrijedna 7,5 milijuna kuna osigurana je najvećim dijelom iz općinskog proračuna, otprilike 90 posto, dok su manjim dijelom sudjelovali Koprivničko-križevačka županija i Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova.

– Vrlo smo sretni jer upravo na današnji dan, na dan općine i blagdan svetog Martina, našeg zaštitnika, imamo veliku sreću i zadovoljstvo otvoriti ovaj vrtić u kojem će boraviti 90 mališana – istaknuo je Mirko Perok, načelnik općine.

Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Dodao je kako se radi o trenutno najmodernijem vrtiću u Hrvatskoj koji je opremljen visokokvalitetnom opremom i građen prema najsuvremenijim standardima te ima tri prostorije za vrtićku i dvije za jasličku skupinu uz polivalentnu dvoranu koja je namijenjena posebnim aktivnostima mališana.

– Odlučili smo se za izgradnju ove prekrasne građevine jer iako kod nas postoji vrtić, smješten je u staroj školi i nije primjeren našim najmlađima – istaknuo je Perok.

Darko Koren, župan koprivničko-križevačke županije istaknuo je da ovaj projekt može biti primjer drugima i na ponos svim stanovnicima općine Virje.

– Nadam se da će rezultirati novim demografskim pomacima. Želim vam da unutra bude što više smijeha – zaključio je Koren.

dan_opcine_virje_otvaranje_vrtica_11112015_mg_06Osim otvorenjem novog vrtića, općina Virje svoj dan je obilježila svečanom povorkom kroz mjesto, scenskim prikazom Dobročinstva sv. Martina, svetom misom i svečanom sjednicom općinskog vijeća na kojoj su se prisjetili svih svojih postignuća i realiziranih projekata u proteklih godinu dana, ali i najavili brojne koji predstoje.

– Unatoč smanjenju nekih prihoda općine od strane dosadašnje Vlade, prije svega naknade za eksploataciju mineralnih sirovina, dodatnim smo naporima i uštedama ostvarili nekoliko kapitalnih projekata – istaknuo je Perok.

Početkom godine završili su izgradnju vodovodne mreže u svim naseljima čime su svim stanovnicima osigurali mogućnost priključenja na novi vodoopskrbni sustav. Projekt u vrijednosti 2,5 milijuna proveden je u suradnji s tvrtkom komunalije Đurđevac, a uz sufinanciranje Hrvatskih voda i Koprivničko-križevačke županije. Isto tako, uz njihovu potporu, nastavili su izgradnju glavnog kolektora kanalizacije u Goričkoj i Novigradskoj ulici u vrijednosti 2 milijuna kuna, a završetak radova očekuje se krajem godine.

Općina intenzivno brine i o drugim područjima pa tako pomaže djeci i njihovim obiteljima osiguravanjem opreme za novorođenčad, sufinanciranjem vrtića i učeničkih prijevoznih karata, ali i dodjeljivanjem studentskih kredita.

S druge strane, potiče razvoj civilnog i kulturnog sektora. Pokrenuli su projekt zaštite virovske mazanice kao nematerijalnog kulturnog dobra te osnovali turističku zajednicu područja Središnje Podravine sa sjedištem u Virju.

Pri kraju je i završna faza pripremanja projekta za revitalizaciju stare škole Krasotice, a plan je riješiti kanalizaciju i zamjeniti plinsku mrežu te urediti pješačke staze i ulice.

čitam...
Loading...