Otvoren natječaj za upis u gradski Dječji vrtić “Tratinčica”

14:07h
0
Djecu se u vrtić može upisati u centralnom objektu Tratinčica, pokraj Podravke / Foto: Ivan Brkić (arhiva)

Od danas do 10. travnja otvoren je natječaj za upis djece u Dječji vrtić “Tratinčica”. Iako je prošle godine otvoren novi objekt “Crvenkapica” koji je povećao kapacitete, u Gradu kažu kako se još uvijek ne može znati hoće li biti dovoljno mjesta za svu djecu.

“Odlaskom djece dorasle za upis u školu očekujemo oslobađanje otprilike 170 mjesta. Završetkom natječaja moći ćemo sa sigurnošću tvrditi da li će postojeći kapaciteti biti dovoljni za smještaj sve predbilježene djece. “, rekla nam je privremena pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Koprivnice, Kristina Cvitić. Gradski vrtić trenutno pohađa 880 djece podijeljenih u 40 odgojnih skupina, smještenih u 11 objekata. U vrtić se upisuju djeca koja do 31. 8. 2012. navršavaju godinu dana pa sve do polaska u osnovnu školu.

Prošle je godine otvoren niskoenergetski objekt Crvenkapica / Foto: Ivan BrkićPrednost imaju djeca stradalnika, civilnih invalida…

Ukoliko se desi da prijavljene djece bude više od smještajnih kapaciteta, prednost će prema Zakonu o predškolskom odgoju i naobrazbi i kriterijima propisanim Pravilnikom o uvjetima i načinu ostvarenja prednosti pri upisu djece u Dječji vrtić „Tratinčica“ imati djeca djeca roditelja stradalnika Domovinskog rata, djeca osoba s invaliditetom utvrđenim u visini 80% i djeca korisnika doplatka za pomoć i njegu u punom iznosu, djeca roditelja civilnih invalida ili roditelja s tjelesnim oštećenjima, djeca iz obitelji s dvoje i više djece u obitelji, djeca zaposlenih roditelja, djeca s teškoćama u razvoju, djeca samohranih roditelja i djeca u udomiteljskim obiteljima, djeca u godini prije polaska u osnovnu školu, djeca roditelja koji primaju doplatak za djecu, djece hrvatskih branitelja Domovinskog rata, djeca iz nepotpunih obitelji, djeca čija su oba roditelja učenici ili redovni studenti, djeca roditelja koji rade u smjenama ili imaju odvojeni život zbog potreba posla te djeca iz obitelji za koju Povjerenstvo za upis djece u vrtić utvrdi izuzetno težak zdravstveno-socijalni status.

Napomenimo i kako djeca roditelja s prebivalištem na području grada Koprivnice imaju prednost u odnosu na djecu koja nemaju prebivalište na području grada, bez obzira na gorenavedene kriterije.

Djecu u vrtić možete prijaviti u “Tratinčici” na Trgu podravskih heroja 7 i to od 26. do 31. ožujka od 8h do 10:30h te od 2. do 10. travnja od 12h do 16:30h. Odluka o upisu biti će objavljena 1. lipnja na oglasnoj ploči vrtića.