Otvoren stečaj Bilokalnik Drva

07:55h
0
Bilokalnik

U srijedu, 25. travnja, otvoren je stečaj Bilokalnik Drva. Stečajni upravitelj Želimir Uršulin kaže kako je Bilokalnik samo jedna u nizu tragičnih vijesti iz hrvatskog gospodarstva.

Uršulin, poznat po tome što je bio stečajni upravitelj Ingprojekta, tvrtke u kojoj je direktor bio prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić, kaže kako je rano govoriti o stanju u Bilokalniku. On danas dolazi u tvrtku uvjeriti se da je imovina zaštićena, a najkasnije u srijedu će je preuzeti. ‘Ročište je 2. srpnja. Do tada moramo pripremiti potraživanja, stanje imovine odnosno stečajne mase; moramo prije svega riješiti pitanje radnika da ostvare svoja zakonska prava.’, kaže Uršulin. O nastavku proizvodnje još je uvijek rano govoriti, no ni radnici ni uprava ne vjeruju kako će do istog doći.

‘Koliko imam iskustva iz drugih stečajeva, gdje je gospodin Uršulin bio upravitelj nikad nije bilo problema.’, rekao nam je sindikalist Franjo Veble. Smatra kako je za radnike pozitivno to što će se izračunati potraživanja koja imaju i uputiti se Agenciji za zaštitu radničkih potraživanja kako bi se mogli namiriti.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW