Otvorena izložba ‘Povratak pevca’

10:32h
0

090603-izlozba-pevec-mKOPRIVNICA – Jučer navečer je otvaranjem izložbe «Povratak pevca» u sklopu 15. Podravskih motiva koji će biti održani od sutra do kraja tjedna Galerija Koprivnica nakon devet mjeseci temeljite obnove opet počela s radom. Predsjednica Upravnog vijeća Muzeja u čijem sastavu djeluje Galerija Enerika Bijač je naglasila da je muzejski i galerijski prostor na Zrinskom trgu obnovljen u trenutku kad u drugim sredinama za kulturu nema sredstava, a gradonačelnik Zvonimir Mršić dodao da su zbog podravskog jala mrlju na izložbu «Povratak pevca» bacili članovi Uprave Podravke:

090603-izlozba-pevec2-m– Zbog jala ne možemo vidjeti osam pevca koji su nekada bili izloženi u prizemlju Podravkine poslovne zgrade. Članovi Uprave Podravke, na žalost, nisu imali potrebu surađivati s nama i privremeno ih izložiti, pa se pevci sada nalaze negdje na nekakvom vrlo tamnom mjestu, gdje zasigurno ne žele biti.

U Galeriji Koprivnica je izloženo oko 60 skulptura i slika na temu pevca (pevec će biti središnja tema i na Podravskim motivima), a preostalih 70 radova osamdesetjednog autora koji su dio izložbe ‘Povratak pevca’ bit će izloženi od večeras u 19 sati u Galeriji Hlebine te preksutra u koprivničkoj Vjenčaoni.

čitam...