Otvorena „Koprivnička vinska cesta“

09:32h
0
Vinsku cestu otvorio je župan Koren // foto: Ivan Brkić


Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren otvorio je u srijedu u restoranu „Štagelj“ u Starigradu „Koprivničku vinsku cestu“. Tako će ubuduće uz već postojeću Đurđevačku vinsku cestu svoje aktivnosti na razvoju vinogradarstva i vinarstva kroz „Koprivničku vinsku cestu“ ostvarivati i dvadeset i šest vinogradara iz okolice Koprivnice.

Koprivničkoj vinskoj cesti priključili su se i hoteli i restorani  “Hotel Podravina”, “Hotel Bijela kuća” i “Hotel Zlatan” u Koprivnici, zatim Podravkin restoran “Podravska klet” u Starigradu, Vinska kuća “Pomona” u Starigradu, bistro “Brodec” i seljačko domaćinstvo Gudan u Rasinji.

Prigodom otvorenja promoviran je i katalog Koprivničke vinske ceste koji na pristupačan i zanimljiv način pruža uvid u cjelokupnu ponudu koju ovaj novi vinski put nudi. Uz Župana i brojne vinogradare, predstavnike gospodarstva, županijske turističke zajednice otvorenju su prisustvovali i Mario Hudić Načelnik Općine Koprivnički Bregi i Branko Hrg Gradonačelnik Križevaca. Svi uzvanici na otvorenju imali su mogućnost kušanja i vina koja se nalaze u ponudi Koprivničke vinske ceste, a Podravkini promotori kulinarstva su za ovu prigodu pripremili gorički gulaš.

 

čitam...