VIDEO // Otvoreni Zajednički eko-vrtovi u Špoljarskoj

17:56h
0
Detalj s otvorenja eko vrtova // Foto: Udruga Kopriva

Simboličnim otkrivanjem oglasne ploče, otvoreni su ‘Zajednički eko vrtovi’ na kraju Špoljarske ulice u Koprivnici. Predstavnici Udruge Kopriva uručili su zahvalnice svima koji su im pomogli u ostvarivanju tog projekta. Posebno su zahvalni Gradu Koprivnici, koji je dao zemljište, te su gradske tvrtke pomogle u njegovom uređenju, kao i Podravki, koja im je novčano pomogla, a zahvaljujući tome će se dovesti voda do vrtova. Za sada je uređeno 46 vrtlarskih parcela površine 50 kvadratnih metara, a od svibnja će ih biti još.

– Do sad, na prvom dijelu parcele, jer ćemo poslije 30. 6. dobiti još jedan dio zemljišta, imamo 46 vrtlarskih parcela, koje su sve podijeljene. Odnosno, jedna je još kao upitna, UZOR je zainteresiran za nju, ali još nisu stupili u posjed. Ovo sve je već podijeljeno i sve vrtlari već obrađuju – rekla je jedna od članica Vrtlarskog odbora Udruge Kopriva, Dragica Ružić.

ZAjednički eko vrtovi u Špoljarskoj // Foto: Udruga KoprivaZanimanje građana je veliko, te već postoji lista čekanja za preostale parcele. Na njoj je trenutačno osmero građana, a svi ostali zainteresirani mogu se javiti Udruzi Kopriva. Vrtlari već neko vrijeme obrađuju zemlju, te je niknuo i prvi plod.

– Gospođa Mirjana, jedna od vrtlarica je već imala jednu jagodicu, pa je jedna djevojčica onak u zanosu otišla na njezinu parcelu i popapala tu jagodicu, što joj nismo zamjerili, ne. Dapače, to je bilo onak simpatično – ispričala je Dragica Ružić.

Na maloj svečanosti u povodu otvorenja ‘Zajedničkih eko vrtova’ nastupila je jedna od vrtlarica koja je tamo na korištenje dobila komad zemlje, poznata koprivnička etno glazbenica Gordana Evačić.

Izvor: www.radio-koprivnica.hr 

čitam...