Koprivnička knjižnica

Otvorenje natječaja Najljepši školski vrtovi u RH bit će upravo u Koprivničko-križevačkoj županiji

Održat će se motivacijski stručni skup i službeno otvorenje natječaja „Najljepši školski vrtovi u Republici Hrvatskoj u 2017. godini“. Radi se o projektu koji promiče isključivo organsku poljoprivredu, uzgoj izvornoga i domaćega bilja i povratak tradicijskim vrtovima.

10:01h
0
Knjižnica i čitaonica Fran Galović // Foto: Matija Gudlin
Knjižnica i čitaonica Fran Galović // Foto: Matija Gudlin

Ovih dana koprivnička knjižnica “Fran Galović” nudi bogat program.

Tako je sutra u 13 sati u Dječjem odjelu na rasporedu radionica „Mreža plus: istraži korisne web alate i stranice!“. Program je besplatan, a namijenjen je djeci osnovnoškolskog uzrasta. Naglasak je na pretraživanju i odabiru informacija na internetu te se djeci preporučuju korisni web alati.

U petak s početkom u 10 sati u Domu mladih, u organizaciji Hrvatske radiotelevizije i suorganizaciji gradske knjižnice održat će se motivacijski stručni skup i službeno otvorenje natječaja „Najljepši školski vrtovi u Republici Hrvatskoj u 2017. godini“. Radi se o projektu koji promiče isključivo organsku poljoprivredu, uzgoj izvornoga i domaćega bilja i povratak tradicijskim vrtovima.

Ove godine natječaj za sudjelovanje otvara se upravo u Koprivničko-križevačkoj županiji, na stručnom skupu.

U subotu će se u knjižničnoj čitaonici tiska održat će se pričaonica za bebe i malu djecu do tri godine „Jedna vrana gakala“- igre uz pokret, stihove, malešnice i brojalice. Voditeljice pričaonice, Marija Sesvečan i Gordana Bonta, s roditeljima i djecom izvodit će poznate dječje ritmičke i motoričke pjesmice, a knjižničarka Danijela Petrić prezentirat će priručnike i slikovnice sa stihovima.

Pričaonica se odvija u tri termina – za djecu od 6 do 18 mjeseci od 9.30 do 10.15 sati, za 18 mjeseci do dvije godine od 10.30 do 11.15 sati, a za dvije do tri godine od 11.30 do 12.15 sati.

Uz to, u subotu će se od 9 do 13 sati ispred Knjižnice ili u veži u slučaju lošeg vremena, održati prva proljetna tržnica knjiga. Na tržnicu knjiga svi zainteresirani građani mogu bez prethodne najave donijeti svoje knjige i prodavati ih.

Isto tako, Knjižnica će svoje otpisane primjerke knjiga prodavati u Odjelu za odrasle. Partner u organizaciji ovog događaja je koprivnički Šareni dućan, a ovakve se tržnice održavat će se svake treće subote u mjesecu.

čitam...
Loading...