Overflow i Lolita u subotu ponovno otvaraju koprivničku Kuglu!

13:43h
0
Overflow // Foto: Koprivnica.net

MMC Kugla je nezavisna kulturna institucija koja se bavi afirmacijom, prezentacijom i produkcijom suvremenih umjetničkih i kulturnih sadržaja u gradu Koprivnici. Osnovana je 2002. godine kao reakcija na nepostojanje alternativnih, kulturnih i “urbanih” događanja u gradu.

U razdoblju od 2002. do 2012. godine, u početku kao MMC Kuglana2, a od 2006. pod nazivom MMC Kugla, realizirano je preko 150 koncerata, više od 40 izložbi, organizirane su kazališne predstave za djecu i odrasle, filmske projekcije, tribine na temu kulture i umjetnosti, promocije knjiga i časopisa, surađivalo se s lokalnim udrugama koje su se bavile područjem kulture i predstavljan je rad drugih kulturnih institucija.

Unaprijedili smo kvalitetu života u gradu, “odgojili” generacije mladih ljudi, potaknuli kreativnost, inspirirali, ponudili izbor. S vremenom, postali smo sastavni dio kulturne i zabavne slike grada, nešto što se podrazumijeva da je tu, nešto što se uzima “zdravo za gotovo”.

I onda… Pojavila se nova “alternativa”. TREŠ! TAMBURA! CAJKA! …RADODAJKA!

Unatoč volji, radu i trudu pojedinaca i organizacija da “poprave” situaciju u gradu, nedostatak optimalnog prostora za realizaciju nekih od programa do sada je bio glavni problem.

Zbog toga otvaramo Kuglu kao multifunkcionalni prostor za sve zainteresirane za proizvodnju i prezentaciju umjetničkih i kulturnih sadržaja koji su u skladu s dosadašnjim radom MMC Kugle.

Događanja planiramo organizirati povremeno, možda jednom mjesečno.

Za početak:

01/03/2014/ u 20.30h – OVERFLOW & MIŠKINA + LOLITA

OVERFLOW

– “Najbolji koncert exYU banda u 2013. (Zagreb, Tvornica, 19/10/2013), po izboru čitatelja portala terapija.net”

“Album ‘Overflow & Miškina’ u TOP 10 NAJBOLJIH ALBUMA 2013. po izboru redakcija portala: muzika.hr, tportal.hr, ravnododna.com, terapija.net, slobodnadalmacija.hr, glas-slavonije.hr, spotdepo.hr”

“Video spot ‘Invalidova pjesma’ u TOP 10 NAJBOLJIH DOMAĆIH VIDEO SPOTOVA”

LOLITA

“Album ‘Lipstick Pop’ MEĐU NAJBOLJIM ALBUMIMA 2013. po izboru redakcija portala: tportal.hr, ravnododna.com”

“Novi EP ‘Bombs Away’ prvi puta u živo u Koprivnici”

Preuzmite EP “Bombs Away” besplatno na: http://rocklive.hr/lolita-bombs-away.asp 

Ulaznice su u pretprodaji u Šarenom Dućanu u Koprivnici od utorka, a njihov broj je ograničen.

Medijski pokrovitelj koncerta je Koprivnica.net.

čitam...