Svjetski dan osoba s Down sindromom

Ovog petka u ludbreškom Centru za kulturu predstavit će se knjiga Budi dobar kao Jan

Autentično je, iskreno i emotivno štivo koje može poslužiti kao putokaz učiteljima, roditeljima i prosvjetnim djelatnicima u izgradnji inkluzivne škole.

14:21h
0
Ludbreg // Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Kao uvod nadolazećem Svjetskom danu osoba s Down sindromom koji se obilježava 21. ožujka, a u sklopu programa Ludbreg petkom, u petak će se održati predstavljanje knjige ‘Budi dobar kao Jan’ autorice Ivančice Tajsl Dragičević.

Radi se o dnevničkim bilješkama učiteljice o radu s učenikom s Downovim sindromom, koje je zapisivala od prvog susreta s dječakom: od priprema za njegovo uključivanje u školu, preko svladavanja individualiziranog programa nastavi pa do poticanja i razvoja vršnjačkih odnosa. Tijekom četiri godine Janova školovanja opisuje kreativne i konstruktivne postupke koji pridonose samoostvarenju svakog učenika u razredu. Tako je iz dana u dan bilježila zgode i nezgode koje je doživljavala s Janom i cijelim razredom prateći njegovo odrastanje.

Djelo je autentično, iskreno i emotivno štivo koje može poslužiti kao putokaz učiteljima, roditeljima i prosvjetnim djelatnicima u izgradnji inkluzivne škole.

Predstavljanje knjige je 19. ožujka, u 18 sati, u vijećnici Centra za kulturu i informiranje Dragutin Novak na prvom katu.