Vežite se

Ovoga tjedna policija provodi nadzor korištenja sigurnosnih pojaseva

Iz policije podsjećaju da su sve osobe u motornom vozilu, vozač, suvozač i svi putnici, dužni za vrijeme vožnje koristiti postojeće sigurnosne pojaseve.

14:31h
0
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Policijska uprava koprivničko-križevačka će u razdoblju od 13. do 19. ožujka provoditi pojačani nadzor korištenja sigurnosnog pojasa.

Policijski službenici će vršiti nadzor korištenja sigurnosnih pojaseva od strane vozača, ali i putnika na prednjim i stražnjim sjedalima. Posebna pozornost bit će posvećena pravilnom prijevozu djece u vozilima.

Iz policije podsjećaju da su sve osobe u motornom vozilu, vozač, suvozač i svi putnici, dužni za vrijeme vožnje koristiti postojeće sigurnosne pojaseve. Napominju da se djeca niža od 150 centimetara u vozilima ne smiju prevoziti ukoliko nisu smještena u posebnoj sigurnosnoj sjedalici/postolju koji trebaju biti pričvršćeni u vozilu sukladno uputi proizvođača. Djecu nižu od 135 centimetara ne smije se prevoziti na prednjim sjedalima u vozilu. Djeca u sigurnosnim sjedalicama/postolju trebaju biti vezana sigurnosnim pojasom sjedalice ili vozila.

Tijekom provedbe pojačanog nadzora korištenja sigurnosnog pojasa, policijski službenici sankcionirati će i sva druga gruba kršenja prometnih propisa.

čitam...
Loading...