Ovogodišnji Dani Drave donose raznovrstan program – od izložbe fotografija do spusta Dravom

07:30h
0
Rijeka Drava // foto: www.crorivers.com

Udruge okupljene oko Dravske lige organiziraju jedanaeste međunarodne Dane Drave. Počet će u subotu spustom Dravom od Hidroelektrane  Donja Dubrava do ušća Mure u Dravu kod Legrada. Na istom mjestu će se naći i sudionici nedjeljne biciklijade koja u organizaciji Biciklističkog kluba Rotor sa Zrinskog trga starta u 10 sati, dok je ponedjeljak rezerviran za izlaganja stručnjaka o novostima vezanima uz zaštitu naše najdraže rijeke.


Najavivši ova događanja Helena Hećimović iz Dravske lige je rekla:
„Dakle nakon 10 godina mi konačno odlazimo na Dravu. Odlučili smo da Dane Drave treba proslaviti uz rijeku i na rijeci i ovaj trodnevni program će nam to i omogućiti.“

 

Program je, kako su najavili organizatori, osmišljen kao promocija budućeg održivog korištenja prirodnih vrijednosti rijeke Drave, a završit će izložbom fotografija Gorana Šafareka u koprivničkom Doma mladih.

Spomenimo još da je za sad za spust Dravom prijavljeno 30 sudionika a kako je u čamcima 50 mjesta, zainteresirani se još uvijek mogu javiti na 098/796-083 Nataši Hraščanec iz  Udruge Zeus u Donjoj Dubravi.

Detaljnije o programu

tekst: Radio Drava

čitam...