OŽIVJET ĆE SJEĆANJE NA KULTNU TV SERIJU

Ovogodišnjom Gruntovčanijadom Sigečani će u subotu odati počast Martinu Sagneru, osim homaga i novog skeča, predstavit će i božićne običaje

Po prvi puta otkako se Gruntovčanijada organizira na ovoj manifestaciji neće biti Martina Sagnera koji je utjelovio nezaboravni lik Dudeka.

10:40h
0
Vu Gruntovcu se otrpla ambulanta // Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Sigetec ponovo postaje Gruntovec, idilično podravsko mjesto uz Dravu po čijim “vulicama” hodaju Dudek i Regica, Čvarkeš i Babica dok Presvetli i Cinober pak nekaj “zmišljavajo”. Udruga Sigečko srce priprema 11. po redu Gruntovčanijadu kojom oživljava sjećanje na kultnu TV seriju snimanu sedamdesetih godina prošlog stoljeća u njihovom selu.

Po prvi puta otkako se Gruntovčanijada organizira na ovoj manifestaciji neće biti Martina Sagnera koji je utjelovio nezaboravni lik Dudeka.

– No u znak štovanja velikog hrvatskog glumca i što je nama još važnije iskrenog prijatelja Sigeca i našeg KUD-a Gruntovec, ovogodišnja manifestacija bit će posvećena upravo Martinu. Pridružit će nam se i članovi njegove obitelji te brojni štovatelji Martina Sagnera iz raznih dijelova Hrvatske i Slovenije – ističe predsjednica Udruge Milica Lukačinec.

Gruntovčanijada se održava u subotu, 7. prosinca s početkom u 17 sati 30 minuta u Društvenom domu Sigetec, a osim homaga Martinu Sagneru i novog skeča o dogodovštinama u Gruntovcu donijet će i predstavljanje Božićnih običaja u Sigecu.

čitam...