11.2 C
Koprivnica
Utorak, 21. ožujka 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
STRAŠNO

Ozlijeđeni pas, udaren na cesti, umro u agoniji! Veterinarska stanica odbila mu pomoći jer nije čipiran, Sven: Sramite se, gdje vam je moralna odgovornost
O

Na Svenov status javili su se brojni građani i izrazili neodobravanje postupkom Veterinarske stanice u Pitomači

Ne propustite

Tužna priča osvanula je na Facebook profilu Svena Jambrišaka, a vezana je uz uginuće psa kojeg je pronašao u Gajevoj ulici u Pitomači. Još je žalosnije to da psu, ozlijeđenom i pronađenom na cesti, nisu htjeli pomoći u Veterinarskoj stanici Pitomača, jer su, kako Jambrišak piše, poput ‘papagaja ponavljali da nemaju formalnu odgovornost prema unesrećenoj životinji, koja nije čipirana’.

Pas je, nažalost, u večernjim satima zbog zadobivenih ozljeda uginuo, iako mu je Veterinarska stanica Feliks iz Virovitice, do koje je Sven uz pomoć prijatelja i komunalnog redara uspio doći, na sve moguće načine pokušala pomoći.

Objavu s Facebook profila prenosimo u cijelosti.

Pozdrav svima.

Ja sam bezimeni pas i ukoliko ovo čitate mene nažalost više nema, ali sam zamolio stričeka da vam prenese moju tužnu blagdansku priču.

24.12. ujutro prelazio sam cestu u Gajevoj ulici u Pitomači i mada sam pogledao lijevo i desno, automobil se pojavio niotkuda, udario me, te sam od siline udarca završio nepokretan na travnjaku kraj ceste.

Vozač je bio u žurbi da ode slaviti blagdane sa svojom obitelji i nije imao vremena stati i pružiti mi pomoć.

Ležao sam tako nepokretan u strašnim bolovima dok se nije pojavila jedna gospođa i hitno nazvala veterinarsku stanicu u Pitomači u kojoj nažalost nije bilo dežurnog veterinara, ali je ubrzo došla tehničarka.

Gledao sam je kao u magli i vidio da je izvadila neku čudnu spravu i pokušala očitati sa mene neke podatke. Ubrzo je odbrusila: “Pa ti nisi čipiran, nisi ničiji i ja ti ne mogu pomoći…a i tko bi to platio?!”

Hladno je sjela u auto i otišla, a ja sam ostao ležati kraj ceste u društvu gospođe koja je pozvala pomoć.

Nedugo nakon toga prolazi automobil iz kojega izlazi striček koji me hitno uz pomoć još jedne dobre duše smješta u automobil i vozi u Viroviticu u veterinarsku ambulantu Feliks jer me u Pitomači ni nakon ponovnog uvjeravanja i molbi nisu htjeli primiti!

Putem sam zamolio stričeka da vam prenese moju priču jer sam imao neki čudan osjećaj da ja to neću biti u prilici i zamolio ga da vam čestita Božić i u moje ime, koje nemam i nikada neću imati..

Pas je nažalost u večernjim satima zbog zadobivenih ozljeda zauvijek napustio ovaj okrutan svijet!

Zahvaljujem se gospodinu Tomislavu Dvorskom koji je ispred komunalnog redarstva ishodio općinsku potvrdu za zbrinjavanje i financijsku potporu, veterinarskoj stanici Feliks u Virovitici i mojem prijatelju i kolegi Miloš Čović koji je dao sve od sebe u pružanju pomoći.

Dežurnom osoblju iz veterinarske stanice Pitomača koji su poput papagaja ponavljali da nemaju formalnu odgovornost prema unesrećenoj životinji, te da je očito normalno da ostave ozlijeđenu životinju da umire u agoniji kraj ceste želim poručiti da osim formalne postoji i nešto što se zove moralna odgovornost, veterinarska zakletva i zakon o dobrobiti životinja!

Sramim vas se ne zato što smo kolege jer to vi u biti i niste, nego se sramim što ste pripadnici iste vrste koja bi se trebala zvati ljudima!!

Na Svenov status javili su se brojni građani i izrazili neodobravanje postupkom Veterinarske stanice u Pitomači. U nastavku donosimo samo dio komentara.

  • Neki ljudi jednostavno nemaju srca.
  • Strašno, bitno da se za Božić “promovira” ljubav, blagostanje i slično ali samo kao prazne fraze! Značenje toga očito nitko ne razumije! Hvala šta nisi okrenuo glavu bez obzira na ishod!
  • Žao mi je, pretužno.. ali hvala što si prenio njegovu priču. I to je naša stvarnost, koja se može i mora mijenjati.
  • Nažalost, većina veterinara nemaju više nikakvog osjećaja, samo da se lova vrti i ništa drugo nije bitno. Pojedincima, kojih je ostalo jako malo, na veliku žalost, njima skidam kapu!
  • Nedavno sam pročitao kako je za “ničiju” unesrećenu životinju općina/grad dužna snositi troškove liječenja no nisam siguran da li je to zakon u najavi ili je već izglasan, bilo kako bilo valja provjeriti pa im pokucati na vrata i pitati što misle o tome. Svaka čast veterinarskoj ambulanti Feliks Veterinarska Praksa, još jednom su pokazali da im je srce veliko kao kuća!
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

moda s ulica

Neodoljivim osmijehom i koketnom punđicom pokorila gradski korzo

Među brojnima koji su ovog vikenda šetali gradskim korzom bila je i ova prekrasna djevojka koja je svoju jednostavnu...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti