Ozren Špiranec novi direktor Glasa Podravine umjesto Željka Krušelja

09:43h
0
Ozren Špiranec

Ozren Špiranec novi je direktor Glasa Podravine, najstarije medijske kuće u Koprivnici, nakladnika tjednika i radija uže gradske koncesije. Nakon što je bio urednik radija, u posljednjih godinu dana uz redovne novinarske poslove obavljao je i posao pomoćnika direktora, a posao direktora prihvatio je po odlasku njegova prethodnika Željka Krušelja u Medijsko sveučilište.


Iako iz redova osnivača doznajemo da tvrtka poslovno nije u zavidnom položaju, direktor Špiranec ipak ima dozu optimizma. 

– Pa tvrtka nije u nezavidnom položaju, vidi se potencijal njenog razvoja. Jest da ima više medija ovdje u našoj županiji ali smatram da jednako možemo svi egzistirati. Smatram da mi nismo konkurencija već da možemo jedni druge poboljšavati, približiti više čitateljima. Mi nastavljamo s modernizacijom naših novina, što je vidljivo zadnja dva tjedna kad smo izašli u manjem formatu, koji je prilagodljiv čitateljima. U tom smjeru ćemo ići i dalje. Bit ćemo i dalje na usluzi javnosti. Isti slučaj je i s radijom.

Najveći pojedinačni vlasnik Glasa je s 30-ak poto Grad Koprivnica.  Glas Slavonije ima oko 13 posto, dok su vlasnici preostalih udjela općine s područja bivše općine Koprivnica. Špiranec kaže da Glas ima potporu svojih vlasnika, no ona nije financijske prirode. Nova zapošljavanja nisu u planu, ali novi projekti – koji bi trebali donijeti financijske prihode, svakako jesu, no o njima će novi direktor prvo izvijestiti vlasnike na slijedećoj skupštini društva.

Izvor: www.radio-drava.hr 

čitam...