Pada broj prometnih nesreća i poginulih osoba na hrvatskim cestama

12:47h
0
Prometne nesreće i broj poginulih osoba u 2013.

Prema podacima dobivenim od Ministarstva unutarnjih poslova, ukupan broj prometnih nesreća i poginulih osoba na hrvatskim prometnicama u prvom kvartalu 2013.g. je smanjen u odnosu na isti period 2012. godine.

Na regionalnoj razini, trend nije ujednačen te postoje županije u kojima je primjetan drastičan porast (Međimurska, Varaždinska i Zadarska) dok prvo mjesto po broju nesreća i poginulih osoba očekivano drži Grad Zagreb i Zagrebačka županija.

Najpozitivniji primjer su svakako Istarska, Vukovarsko-srijemska i Šibensko-kninska županija sa padom broja nesreća od preko 16%. Ovi rezultati idu u prilog Nacionalnom programu sigurnosti cestovnog prometa, 10-godišnjoj inicijativi kojoj je cilj smanjiti broj poginulih osoba na 50% do 2020.g., odnosno doseći brojku od samo 213 poginulih. Ta je inicijativa usklađena sa projektom pokrenutim od strane UN-a i Svjetske zdravstvene organizacije – Decade of action for road safety.

Svi rezultati su, na državnoj razini, prikazani na infografici. U drugom dijelu su pojedine županije rangirane prema broju poginulih.

izvor: www.auto-info.hr

Loading...