Pal: „Koprivničko rodilište ove će se godine dodatno urediti“

12:31h
0
Koprivničko rodilište rekonstruirat će se ove godine

Rodilište koprivničke bolnice mora se bolje urediti i to će biti učinjeno, rekao je zamjenik župana Ivan Pal, te najavio skori sastanak predstavnika Županije s vodstvom bolnice, na kojem će tema biti priprema projekta sanacije tog odjela.

– Tako da ćemo zapravo u tom rodilištu dobiti povećani broj kreveta i puno veću kvalitetu života u tom prostoru, prvenstveno za mame i bebe, a onda i za djelatnike koji tamo rade. I to nije neki preveliki zahvat, to je prema nekakvim grubim računicama zahvat od možda pola milijuna kuna ili možda malo više. Mi ćemo svakako iznaći sredstva za to.

Iz ovogodišnjih planova dožupan Pal je najavio skoro otvaranje  ambulante za palijativnu skrb, po čemu je koprivnička bolnica jedan od pionira takvog oblika zdravstvene skrbi u Hrvatskoj.

Što se pak tiče stare interne, u tu će se zgradu, najavio je Pal, još ovog mjeseca preseliti cijeli Zavod za javno zdravstvo, a u njoj se planira i uređenje trećeg kata. Za taj zahvat će trebati oko milijun kuna, a prostor će koristiti županijski Obiteljski centar te udruge koje su vezane uz zdravstvo.

 

čitam...