Izbori za gradonačelnika

Pal: Nas koje šira javnost poznaje ne moramo se isticati kao neki

06:30h
0
Zamjenik župana Ivan Pal i koprivnički dogradonačelnik Mišel Jakšić // Foto: Koprivnica.net
Ivan Pal (HSS) i Mišel Jakšić (SDP) // Foto: Arhiva: ePodravina.hr

Da bi se uopće kandidirao za gradonačelnika Koprivnice, tvrdi Pal, za to moraju biti ispunjeni određeni preduvjeti.

Nakon što je aktualni dogradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić (SDP) najavio svoju kandidaturu za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima, iz oporbenih redova konkretnog mu suparnika još nema.


– O tome hoću li se kandidirati za gradonačelnika odlučuje moja supruga – našalio se koprivničko-križevački dožupan Ivan Pal (HSS), koji se u medijima spominje kao najizgledniji Jakšićev protukandidat za čelnog čovjeka grada.

Dodao je da je prerano za takve najave.

– Izbori su tek za godinu i pola, a nas koje kroz naš rad i zalaganje poznaje šira javnost, ne moramo se već sada isticati na taj način – rekao nam je Pal o Jakšićevim najavama.

Da bi se uopće kandidirao za gradonačelnika Koprivnice, tvrdi Pal, za to moraju biti ispunjeni određeni preduvjeti.

– Treba vidjeti kakvo je zaista financijsko stanje u gradu, važno je imati podršku s državne razine te stručan tim ljudi oko sebe – kaže on.

Napominje da je izuzetno bitno da zaživi program Javnog-privatnog partnerstva, kojim se namjeravaju graditi škole.

– Može se dogoditi da sutra u Vladi kažu da Koprivnica nema financijske kapacitete za JPP, jer grad ima druge kredite – objašnjava Pal.

Istaknuo je da je nepotrebno već sada isticati kandidate, no tko god to bio iz redova HSS-a, HDZ-a ili neke druge opcije, siguran je, kaže, da će biti osoba koja je ostavila trag i koja je već poznata javnosti grada Koprivnice.

– Nema smisla biti gradonačelnik ako se pošteno ne primi tog posla i ako nema motiva općeg dobra svih građana. Uostalom, o tome tko će biti kandidat, odlučit će stranački kolege i koalicijski partneri kada za to dođe vrijeme, a to neće biti prije jeseni – zaključio je Pal.

čitam...