Pal: “Seljačke bune dizao je nezadovoljan narod”

12:31h
0
120730-pal

Nije trebalo dugo da na prozivke prvog čovjeka županijskog SDP-a Darka Ledinskog o nepotrebnoj ‘seljačkoj buni’ zbog regionalizacije bolnica odgovori prozvani HSS. U ime stranke zamjenik župana Ivan Pal njegovu je kritiku ocijenio simpatičnom.  

– Nešto malo smo učili povijesti u školi, da su se seljačke bune obično dizale kad narod nije bio zadovoljan i da su zapravo često u povijesti poticale vlastodršce da počnu razmišljati. A isto tako je bilo zgodno kad je rekao da smo bili jako glasni, mogu onda to ne zločesto prokomentirati i reći da one koji jako tvrdo spavaju treba nekad glasno probuditi, da počnu raditi svoj posao, također je uzvratio zamjenik župana Pal.

Kaže da se HSS opravdano bojao za status Opće bolnice u Koprivnici, jer nova strategija zdravstva predviđa razne mogućnosti spajanja i podređenog položaja prema lošijim ustanovama, dok je koprivnička na znatno višoj razini. Tu kvalitetu, veli, sadašnji vladajući u Županijskoj skupštini nisu priznavali, ali ministar Ostojić je.

– To nam ondašnja oporba u Skupštini, a sadašnja vlast nije priznavala, između ostalog mijenjali su i ravnatelja u bolnici, pa eto, na kraju se ipak ispostavilo da sam ministar smatra da je naša bolnica jedna od najboljih županijskih bolnica, da zaslužuje mnogo više, rekao je Pal.

Ipak, dožupan Pal je itekako zadovoljan što su naši političari na privremenom radu u Zagrebu unatoč stranačkoj pripadnosti različitoj od izvršne vlasti u Županiji zastupali istu opciju.

Izvor: Radio Koprivnica

čitam...