Profesionalno odrađen posao

Pal zahvalio domaćim Sirijcima i volonterima, Jakšić: Pomogli smo migrantima odlazak u bolji život

13:26h
0
Sve županijske i gradske službe profesionalno su odradile svoj posao // Foto: Matija Gudlin
Sve županijske i gradske službe profesionalno su odradile svoj posao // Foto: Matija Gudlin

Kroz Hrvatsku je u nepunih mjesec dana prošlo 188.680 migranata, a prema neslužbenoj evidenciji Koprivničko-križevačke županije kroz Botovo je prošlo njih 130.080 u 92 kompozicije s 1009 vagona i 47 autobusa. – Svi smo djelovali kao jedno – kaže župan Koren.

Darko Koren, župan Koprivničko-križevačke županije ugostio je predstavnike svih službi koji su sudjelovali u pomoći i zbrinjavanju izbjeglica i migranata na području Koprivničko-križevačke županije u razdoblju od 18. rujna do 16. listopada.

– Na ovaj fenomen koji će dugoročno odrediti mnoge procese u Europi, odgovorili smo na najbolji mogući način, gotovo idealno. U najtežim trenucima svi smo djelovali kao jedno. To je ono što zapravo Hrvate obilježava, pogotovo u ovom vremenu u kojem živimo kad smo nažalost podijeljeni kao narod i nacija po gotovo svim osnovama – naglasio je Koren.

Ivan Pal, načelnik Stožera za zaštitu i spašavanje Koprivničko-križevačke županije i zamjenik župana zahvalio se svim našim sugrađanima Sirijcima koji su svakodenvno pomagali na terenu kao prevoditelji, ali i brojnim neznanim volonterima.

I Mišel Jakšić, načelnik Stožera zaštite i spašavanja Grada Koprivnice, složio se sa županom da je posao odrađen vrlo profesionalno.

– S puno entuzijazma pomogli smo tim ljudima da odu tamo gdje žele, odnosno u bolji život – zaključio je Jakšić.

Prema podacima MUP-a, kroz Hrvatsku je u tih nepunih mjesec dana prošlo 188.680 migranata, a prema neslužbenoj evidenciji Županije kroz Botovo je prošlo njih 130.080 u 92 kompozicije s 1009 vagona i 47 autobusa.

U procesu pomoći migrantima pod koordinacijom koprivničko-križevačke policije sudjelovali su županijski i gradski Stožer za zaštitu i spašavanje, županijska Vatrogasna zajednica, Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, Križevci i Đurđevac, DUZS Područni ured Koprivnica, županijski Zavod za hitnu medicinu, Dom zdravlja i Zavod za javno zdravstvo te Opća bolnica Koprivnica.

čitam...