-3.7 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 30. siječnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Bitka za prava djevojčice

Palčica Franka u vrtić smije samo dva dana u tjednu, mama Vladimira: Ravnateljica kaže da ima posebne potrebe, no ona je potpuno zdrava
P

Vladimira je kontaktirala i javnu pravobraniteljicu, ministarstvo i televiziju. Kaže kako je to kap koja je prelila čašu.

Ne propustite

Mala Franka, kći Vladimire Lončar-Levanić iz Križevaca, rođena je prije pet i pol godina kao palčica. Djevojčica se za život borila 103 dana i uspjela, a o hrabroj curici već smo pisali. 

- Oglas -

No, kako to već ide, kreće sljedeća bitka, ona sa sustavom, državnim aparatom. Naime, Franka u Gradski vrtić Križevci odlazi samo dva dana tjedno, u četvrtak i petak.

– Razlog je bizaran. Ravnateljica vrtića tvrdi kako je moje dijete s posebnim potrebama i kako ga ne može uzeti pet dana u tjednu. Rekla je da moje dijete mora na rehabilitaciju. Moja Franka je palčica i ništa više. Prije šest mjeseci išla sam s njom na pregled. Doktori su rekli da je intelektualno dostigla svoje vršnjake. Jedino što je sitna i mršava, a to je zato što je rođena prije vremena. I to će se posložiti. Ona hoda, priča, jede, razgovara, ide na toalet sama. Ne znam u čemu je problem. Pokušala sam mirnim načinom doći do pravde, ali nije išlo – kaže shrvana majka Vladimira.

Ona je kontaktirala i javnu pravobraniteljicu, ministarstvo i televiziju. Kaže kako je to kap koja je prelila čašu.

- Oglas -

– Osjećam se žalosno zbog svojeg djeteta. Radi se o čistoj diskriminaciji, stavljaju pečat na moju Franku. Ona postavlja pitanja. Nije joj jasno zašto nije kao i ostala djeca u vrtiću. Ne govorim joj istinu. A što da joj kažem? – pita se Vladimira.

Dodaje kako će se za svoje dijete boriti rukama i nogama jer Franka zaslužuje priliku kao i sva ostala djeca. 

U nekoliko smo navrata pokušali doći do ravnateljice Gradskog vrtića Križevci, Katarine Ivković – Balint, no nismo uspjeli doći do nje.

Foto: Privatna arhiva
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
čitam...
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kašmirov kaput boje magnolije nije za svaki dan, Alenka ne treba povod za dobro se srediti

Kašmirov kaput boje magnolije nije za svakoga niti za svaki dan, no naša sugrađanka Alenka uvijek nam svojom pojavom...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti