spomen na vukovar

Paljenjem svijeća kod spomenika i duž Ulice hrvatske državnosti Koprivnica će se u srijedu navečer nakloniti gradu heroju

U srijedu od 19 sati pročelje Gradske vijećnice bit će obasjano simbolom Vukovarskog vodotornja

13:11h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija // Arhiva

Ušli smo u tjedan u kojemu se prisjećamo jednog od najtužnijih događaja od samostalnosti Hrvatske – razaranja Vukovara, ubijanja i protjerivanja građana hrvatske nacionalnosti i uništavanja svega onoga što je od grada ostalo. Od tada je prošlo točno 30 godina, a prošle godine Hrvatski sabor je donio Zakon o proglašenju Vukovara mjestom posebnog domovinskog pijeteta.

Sukladno tome, 18. studenoga obilježava se Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, a povodom toga građani širom Hrvatske izlaze na ulice i pale lampaše u spomen na sve stradale.

Sjećanju na Vukovar tradicionalno se pridružuje i grad Koprivnica, a tako će biti i ove godine. Naime, u srijedu od 19 sati pročelje Gradske vijećnice bit će obasjano simbolom Vukovarskog vodotornja, a sat vremena kasnije palit će se i svijeće kod Vučedolske golubice na Lenišću.

Nakon toga, isto će se napraviti kod Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje Domovinskog rata na Florijanskom trgu i duž Ulice hrvatske državnosti. Naravno, na obilježavanje ove važne obljetnice za hrvatski narod pozivaju se svi građani Koprivnice.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW