Pan kup Varaždin: Danas četvrtfinalne utakmice

14:34h
0
Navijači Črešnjeva na Pan kupu Varaždin

Nakon što su u subotu s varaždinskog turnira ispali aktualni prvak Kutije šibica, krapinsko Mal-Gal građevinarstvo, te prošlogodišnji viceprvak Varaždina Damaged Jeans Teatro Sokol, u nedjelju su iz konkurencije za najviši plasman nestala još dva zvučn(ij)a kandidata, Svježa jaja Vuk izgubivši od Črešnjeva i sjajni AMOZ iz Gornje Radgone u Sloveniji izgubivši od trnovečkog Auto Florijanića. Sve je to za današnje četvrtfinale, od 16 sati poslijepodne, kreiralo izuzetno uzbudljiv program, sa čak pet ekipa (od ukupno osam) s područja Varaždinske županije. Samo za usporedbu, lani su u četvrtzavršnici turnira bile samo ekipe – „sa strane”!

Prva utakmica nedjeljnog programa nije ponudila previše uzbuđenja, Pivnica Medonja Junajted & Auto Grandi s uvjerljivih je 6:1 svladala ekipu Fotex Moja putovanja, koja je – ionako realno slabija – nastupila i bez Ivana Kostelca. Tako su „pivari”, koje predvode Hojski, Gluhak, Mesec Bakšaj, izborili četvrtfinale u kojem ih danas čeka – branitelj naslova Avto Grosuplje!

Pun autobus navijača došao je podržati MNK Črešnjevo & Restoran El u srazu s – dojma smo – tehnički boljom ekipom Svježa jaja Vuk iz Čehovca. Međutim, izuzetnom požrtvovnošću na svakom pedlju terena i uz gromoglasnu podršku s tribina Črešnjevo je uspjelo držati rezultat u egalu (1:1 nakon 30 minuta), a kad je – nakon gola Sabola u trećoj minuti produžetka za Međimurce – najprije dvije minute kasnije Poplatnik izjednačio, a onda u pretposljednjoj minuti drugog produžetka Marko Slunjski iz deseterca nakon (opravdano dosuđenog) šestog akumuliranog prekršaja preokrenuo na 2:3, tribine su doslovno proključale! Međimurska ekipa pokušala je izjednačiti maskimalnim rizikom, što je u zadnjih 40-ak sekundi kaznio najprije Trtinjak golom sa svoje polovice terena pa onda i Žganec pogodio praznu mrežu za konačnih (pre)visokih 2:5.

Još je tvrđe bile u trećoj seniorskoj nedjeljnoj, ujedno i posljednjoj utakmici osmine finala glavnog turnira, između trnovečkog Auto Florijanića i sjajnog AMOZ-a iz Gornje Radgone. U prvom poluvremenu bez pogodaka, mreže su mirovale do četvrte minute nastavka, a onda je Hager doveo odlične Slovence u vodstvo. Ipak, tri minute kasnije s(p)retni Marjanović je izjednačio, 1:1 je bio i rezultat nakon osnovnih 30 minuta igre. Opet produžeci, opet drama. Sve do zadnje minute drugog produžetka. Kad su već svi pomislili da će penali odlučiti četvrtfinalista, Darko Šincek je u padu spremio jednu loptu u desni donji kut gola AMOZ-a. Slovenska ekipa pokušala je izjednačiti, no ostalo je 2:1, za četvrtfinalni sraz MNK Črešnjevo & El – Auto Florijanić!

Odigrana su i preostala dva četvrtfinala veteranskog turnira, u prvom je HBR Sport iz Zagreba – unatoč neigranju Hucike, Franje, Čavline, Čuića i Ilečića – s visokih 4:0 pobijedio Green Bay. Ivančić, Darmopil, Šimek, Radiček i društvo bili su u ovom srazu doslovno – neprepoznatljivi. U drugom veteranskom srazu daleko veća neizvjesnost, i tu su se igrali produžeci, nakon što je sraz ludbreškog Horvat Productiona i varaždinskog CB Bilikuma završio u osnovnom dijelu 1:1. No odmah u prvoj minuti produžetka Kosir je doveo Ludbrežane u novo vodstvo, dvije minute kasnije D. Vađunec povisio na 3:1, a već do kraja prvog produžetka Jagić je dignuo i na nedostižnih i – pokazalo se – konačnih 4:1.

OSMINA FINALA SENIORI & ČETVRTFINALE VETERANI – NEDJELJA, 05. siječnja 2014.

PIVNICA MEDONJA JUNAJTED & GRANDI – FOTEX MOJA PUTOVANJA

6:1

VET HBR SPORT – GREEN BAY

4:0

SVJEŽA JAJA VUK (Čehovec) – MNK ČREŠNJEVO & RESTORAN EL

2:5 (2:2, pr.)

VET HORVAT PRODUCTION – CB BILIKUM

4:1 (1:1, pr.)

AUTO FLORIJANIĆ (Trnovec) – AMOZ (Gornja Radgona, SLO)

2:1 (1:1, pr.)

I sve je to kreiralo – strašno četvrtfinale glavnog turnira! Danas od 16 sati najprije će CB Dobermann (Petrović, Matošević, Kanjuh…) na ASO Ponos (Murić, Kovačec, Kunštek, Majcenić…), onda će MNK Ljubešćica (pojačana Jendrokom, Petrićem, Purgarom) na noge lanjskom finalistu Kutije šibica, ekipi Automobil Lončar & Fotex (Herceg, Lukavečki, Jagec, Ribić, Hruškar…), onda će branitelj naslova Avto Grosuplje (Jolič, Rusmir, Mitraković, Durgutović, sjajni vratar Alič…) polufinale tražiti protiv varaždinske Pivnice Medonja (Hojski, Gluhak, Mesec, Vuković, Bakšaj…), na kraju će – danas navodno uz podršku dva(!) autobusa navijača – MNK Črešnjevo & Restoran El (Slunjski, Trtinjak, Ismajlovski, Poplatnik…) tražiti povijesni rezultat protiv sjajnog Auto Florijanića iz Trnovca (Habrun, Kosec, Hruško, Pomper, Medved, vratar Dreven…). Može li atraktivnije!?

Budite danas od 16 sati u Areni Varaždin!

ČETVRTFINALE SENIORI – PONEDJELJAK, 06. siječnja 2014. (Tri kralja)

16:00

ASO PONOS (Krapina) – CB DOBERMANN (Zagreb)

16:50

MNK LJUBEŠĆICA – AUTOMOBIL LONČAR & FOTEX (Varaždin)

17:40

AVTO GROSUPLJE (SLO) – PIVNICA MEDONJA JTD & AUTO GRANDI (Varaždin)

18:30

MNK ČREŠNJEVO & RESTORAN EL – AUTO FLORIJANIĆ (Trnovec)

Sve ostale informacije možete pratiti na službenim stranicama turnira www.pan-kup.com