Pan kup Varaždin: Senzacionalni rezultati Črešnjeva, Lexija iz Klenovnika i varaždinske CB Afrike

08:14h
0
Črešnjevo Restoran El

Tri su vikenda 34. Zimskog prvenstva Varaždina u malom nogometu “Pan kup Varaždin 2013” iza nas. Favoriti zasad ne griješe previše – branitelj naslova Avto Grosuplje upisao je sve tri pobjede u skupini, stopostotni su i zagrebački Dobermann, ali i domaće snage Fotex iz Nedeljanca, Automobil Lončar & Fotex (lanjski finalist Kutije šibica), trnovečki Auto Florijanić, Pivnica Medonja Junajted & Auto Grandi… Ova posljednja u nedjelju je ostvarila posebno vrijedan rezultat, 3:1 pobjedu nad sjajnom ekipom AMOZ iz Gornje Radgone (Slovenija), ekipom koja je ovog vikenda igrala i osminu finala Kutije šibica.

Ipak, naj-ekipe vikenda su bez ikakve dvojbe varaždinska CB Afrika Banfica, MNK Črešnjevo & Restoran EL i Trgovački centri Lexi iz Klenovnika. Ove su ekipe upisale tri senzacionalna rezultata, a seriju je otvorila banfička Afrika u subotu. Već su prošle godine Banfičari pokupili apsolutne simpatije svojim show programom uoči i u vrijeme utakmica, „gemišt-dopingom” i brojnom navijačkom podrškom s tribina. Iako su primali „porcije” bili su među gledanijim ekipama turnira. No ove su zime dodali i rezultat; nakon 0:0 sa zagrebačkim Bombagamesom, u subotu su fanatičnim pristupom na svakom pedlju terena s visokih 5:2 pobijedili favorizirani Buffet Mladost iz Biškupca, ekipu za koju igraju Kapeš, Priher, Hudoletnjak, Martinez… Kvartovski dečki s Banfice, u čijim redovima odskaču tek imena Murselovića i veterana Darmopila, izborili su drugi krug neovisno o ishodu treće utakmice skupine s Fotexom. A uopće ne sumnjamo, večeras će (ponedjeljak, 18:40 sati) ta utakmica biti novi spektakl.

Druga je senzacija MNK Črešnjevo & Restoran El. Iako je riječ o ekipi koja je branitelj naslova u Ivancu, varaždinske im akcije baš nikako nisu stajale nakon utakmice prvoga kola. Izgubili su naime s visokih 7:2 od Veleučilišta Varaždin, a u grupi im je (uz realnog autsajdera FE Lacio) i Džani Promet, sjajni zagrebački sastav, prošle godine četvrtfinalist turnira. Koji je ujedno prve dvije utakmice u grupi riješio bez greške – Veleučilište Varaždin su pobijedili 3:1, FE Lacio 6:1. Prevedeno, Črešnjevo je moglo ostati u turniru samo pobjedom (i nadati se da će kao jedan od dva trećeplasirana „lucky loosera” dalje), za drugo mjesto u grupi trebala je pobjeda od nevjerojatnih četiri razlike – u tom bi se slučaju zatvorio krug između VELV-a, Džanija i Črešnjeva u kojem je svatko međusobno nekog pobijedio, VELV bi imao plus tri gol razliku, Črešnjevo minus jedan, Džani minus dva… Ali, pobijediti četvrtfinalista i standardnog sudionika Kutije šibica s četiri razlike ambicija je na granici nemogućeg.

I onda – BUM! Dogodilo se da već u 3. minuti MNK Črešnjevo & El povede 2:0 golovima Marka Slunjskog. Pedesetak pristalica Črešnjeva diglo se na noge na tribinama male dvorane na Dravi (gdje je u nedjelju prvi put igrano zbog zauzetosti velike dvorane). No i na poluvremenu je ostalo 2:0, daleko je još bilo Črešnjevo… Međutim, u četvrtoj minuti nastavka Robert Žganec je dignuo na 3:0, a tri minute kasnije Marko Slunjski postigao i svoj treći pogodak – 4:0! Vidno nervozni Zagrepčani, u čijim redovima inače igra i 18-godišnji Ivan Novoselec iz Sračinca, sada član zagrebačke Lokomotive, pali su u potpuno u tim trenucima i u zadnjih minutu i pol Črešnjevo je s dva pogotka Martana i jednim Vidačeka utakmicu zatvorilo na nevjerojatnih 7:0. Iz drugog kuta gledanja, da su crveno-plavo-crni iz Črešnjeva uspjeli ugurati još jednu loptu u mrežu vratara Hadžiselimovića bili bi – prvaci skupine! Dakako, uz uvjet da u 3. kolu pobijede FE Lacio, s kojim još jedino oni nisu igrali…

I tu iznenađenjima nije kraj. Prošlogodišnji polufinalist ASO Ponos, ekipa u čijim redovima igraju Robert Murić (Dinamo, najveći euro velikani nude milijune eura za prelazak), Renato Rumbak (Inter Zaprešić), Matija Majcenić (HAŠK), Ivan Medved (Zagorec) i druga znana imena poput Kunšteka, Dleska, D. Vincelja… najprije je kiksao protiv Visokog. Imao je ASO Ponos 2:0 i 3:1, međutim Visoko je 10 minuta prije kraja smanjilo, a šest sekundi prije isteka sirene i izjednačilo – 3:3. U drugoj utakmici, realno utakmici za prvaka skupine, protivnik je bila ekipa Trgovački centri Lexi iz Klenovnika, s maksimalnih šest bodova (Visoko 3:0, MNK Klub 75 2:0). Krapinski dečki u ovu su utakmicu ušli daleko angažiranije, poveli već u 4. minuti 1:0 golom Majcenića, međutim dvije minute prije odmora Daniel Buhin je izjednačio. U drugoj minuti nastavka opet je ASO Ponos poveo golom Medveda, no Buhin je šest minuta prije kraja još jednom poentirao. U izuzetno napetoj, ali i nervoznoj završnici (tri žuta kartona, crveni karton Majcenića) ostalo je 2:2. Lexi ide dalje kao prvak skupine, ASO Ponos se tek treba izboriti za drugi krug protiv ekipe MNK Klub 75 iz Kotoribe.

Pan kup Varaždin, 34. ZPV u malom nogometu, nastavlja se večeras (ponedjeljak), s početkom u 18 sati, a u četvrtak (Štefanje) i dolazećeg vikenda (subota/nedjelja) odigrat će se sve utakmice prvoga kruga. Rasplet tek slijedi, najatraktivniji dio turnira tek je pred nama.

Raspored – ponedjeljak: 18:00 VET Automobil Lončar – Elkom Ivančica, 18:40 MNK Fotex – CB Afrika Banfica, 19:20 VET NK Sloboda – Lepoglava, 20:00 CB Prestige – Frankina kava bar (SLO), 20:40 VET NK Varteks (Jalkovec) – Varaždinski zug MP, 21:20 MOD Graditeljstvo (KC) – Eldus & No1 & Matrix (Višnjca).

REZULTATI UTAKMICA – NEDJELJA. 22. prosinca 2013.

DŽANI PROMET (Zagreb) – VELEUČILIŠTE VARAŽDIN 3:1

VET TRC (Ivanec) – IRISH PUB LENDAVA (SLO) 3:0

DŽANI PROMET (Zagreb) – FE LACIO (Varaždin) 6:1

FOTEX MOJA PUTOVANJA (Varaždin) – NOVA TV (Zagreb) 7:2

DŽANI PROMET (Zagreb) – MNK ČREŠNJEVO & RESTORAN EL 0:7

AUTO FLORIJANIĆ (Trnovec) – NOVA TV (Zagreb) 9:1

AMOZ (Gornja Radgona, SLO) – CB VUGEL PP (Varaždin) 3:2

ASO PONOS (Krapina) – VISOKO 3:3

PIVNICA MEDONJA JUNAJTED & GRANDI – AMOZ (G. Radgona, SLO) 3:1

ASO PONOS (Krapina) – MNK KLUB 75 (Kotoriba) odgoda

VET HORVAT PRODUCTION (Ludbreg) – AUTOMOBIL LONČAR (Vž) 2:1

ASO PONOS (Krapina) – TRGOVAČKI CENTRI LEXI (Klenovnik) 2:2

REZULTATI UTAKMICA – SUBOTA. 21. prosinca 2013. 

VET NK SLOBODA ŠN (Varaždin) – HUDEK TRGOTRANS (Maruševec) 1:5

VET CB BILIKUM (Varaždin) – MNE BANFICA (Varaždin) 3:3

FE LACIO (Varaždin) – VELEUČILIŠTE VARAŽDIN 3:7

MOD GRADITELJSTVO (Koprivnica) – KOLDING CAFFE (Zagreb) 2:3

VET IPA ZAGREB – ZABA (Zagreb) 5:0 b.b.

AVTO GROSUPLJE (SLO) – KOLDING CAFFE (Zagreb) 3:2

VET GREEN BAY (Varaždin) – ZABA (Zagreb) 6:1

CB AFRIKA BANFICA (Varaždin) – BUFFET MLADOST (Biškupec) 5:2

SVJEŽA JAJA VUK (Čehovec) – BAKA (Gojanec) 5:4

CLUB MM (Zagreb) – FRANKINA KAVA BAR (Hotiza, SLO) 9:1

TRGOVAČKI CENTRI LEXI (Klenovnik) – MNK KLUB 75 (Kotoriba) 2:0

VET CB LEA (Novi Marof) – SRIJEDOM U SEDAM (Žigrovec) 0:5 b.b.

Raspored za Štefanje i dolazeći vikend pratite na službenim stranicama turnira www.pan-kup.com