BIZARNA NESREĆA

Pao u jarak kraj pruge pa tužio HŽ infrastrukturu

07:00h
0
vlak hz
Ilustracija // Foto: arhiva

Sud je utvrdio da je V.R. preskakao odvodni kanal, krivo stao i ozlijedio se. Do nesreće je došlo zbog toga što je morao po alat u kamion.

U blizini željezničke pruge na pravcu Koprivnica-Bjelovar teško se ozlijedio pružni radnik V.R. Prilikom zamjene pružnih pragova 2012. godine, on je pao u duboki jarak pokraj pruge i ozlijedio ahilovu tetivu lijeve noge.

On je u travnju ove godine tužio HŽ infrastrukturu zbog nastale povrede i tražio naknadu neimovinske štete u iznosu od 44.500 kuna te imovinske štete u iznosu od 15.404 kune.

No sutkinja Općinskog suda u Koprivnici, Zrinka Senzel, odbila je tužbu protiv HŽ-a i nepravomoćno presudila da im zaposlenik plati troškove parnice u iznosu od 3.300 kuna.

Sud je utvrdio da je V.R. preskakao odvodni kanal, krivo stao i ozlijedio se. Do nesreće je došlo zbog toga što je morao po alat u kamion. Nije prihvaćena njegova verzija događaja prema kojoj je pao u zaraslu rupu iskopanu zbog instalacija. Svjedoci nisu mogli sa sigurnošću potvrditi na koji je način došlo do nesreće te je stoga zaključeno da HŽ nije kriv za nesreću te da ne može biti odgovoran za kretanje svojih radnika.

Vještak je također utvrdio da je V.R. mogao izbjeći nesreću obilazeći kanal umjesto da ga je preskakao.

Protiv ove presude, nezadovoljna stranka ima pravo žalbe.