Ogromna kazna

Pao mu mrak na oči kada ga je zaustavila policija, dobro ‘našvasan’ navalio na njih i prijetio da će ih ubiti

Tamo je oko 23.30 u ulici Brigade braće Radić vozio s 2,10 promila kada ga je policija zaustavila.

09:00h
0
Prometna nesreća Starogradska Koprivnica
Ilustracija (nema veze s događajem u tekstu) // Foto: Mario Kos

Ogromna kazna prijeti muškarcu koji je napravio dar-mar policiji u srijedu u Vrbanovcu.

Tamo je oko 23.30 u ulici Brigade braće Radić vozio s 2,10 promila kada ga je policija zaustavila. Tada su utvrdili da 39-godišnjak ima još nekoliko prekršaja.

– Daljnjim je nadzorom utvrđeno da vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje te da je recidivist u počinjenju istovrsnih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Nakon što su mu policijski službenici priopćili da će ga uhititi, isti ih je počeo vrijeđati, psovati i omalovažavati te je uz uporabu sredstava prisile doveden u Policijsku postaju. Prilikom navedenog postupanja, 39-godišnjak je policijskim službenicima prijetio ubojstvom. Nad istim je provedeno kriminalističko istraživanje, nakon čega je uz kaznenu prijavu za kazneno djelo Prijetnje predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske – kažu iz policije.

Za počinjene prekršaje u prometu prijeti mu izricanje novčane kazne u iznosu do 40.000 kuna i kazne zatvora do 60 dana, izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju do 24 mjeseca, a po pravomoćnosti odluke o prekršajima i određivanje 12 negativnih prekršajnih bodova.

čitam...