Pao sa skutera i zadobio teške tjelesne ozljede

09:49h
0
Foto: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave evidentirano je pet prometnih  nesreća od kojih dvije sa povrijeđenim osobama u kojima je jedna osoba zadobila teške, a jedna lake tjelesne ozljede, dok je u ostalima nastupila samo materijalna šteta.

Teške tjelesne ozljede zadobio je vozač skutera kada je zbog prebrze vožnje po kružnom toku u ulici Željka Selingera pao sa motora. Na njegovu sreću, pad sa motora se desio u neposrednoj blizini bolnice tako da je i reakcija liječnika bilo prilično brza. Nešto više sreće imao je putnik u vozilu koje je također zbog prevelike brzine slijetjelo van kolnika i udarilo u betonski most i ogradu. Ta nesreća dogodila se u subotu u jutarnjim satima u Carevdaru, a unesrećena osoba zadobila je lake tjelesne ozljede. 

Još dvije prometne nesreće, na sreću samo sa materijalnom štetom, dogodile su se tijekom noći zbog neprilagođene brzine. U prvoj je vozač, koji je upravljao automobilom prije stjecanja prava, udario u rampu koja označava kraj ceste, a u drugoj je zbog nepropisnog skretanja došlo do sudara osobnog i teretnog automobila u Sigecu.

Policija je zabilježila i dva prekršaja u cestovnom prometu.

U Kloštru Vojakovačkom, u prometu je zatečen 49-godišnji vozač kako upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola  od 1,53g/kg. Zadržan je do otrežnjenja,  a potom uhićen i doveden na Prekršajni sud u Križevcima gdje je kažnjen  novčanom  kaznom  od  5 tisuća  kuna  i zaštitnom mjerom zabrane   upravljanja vozilima “B” kategorije u trajanju od tri mjeseca.       

Drugi prekršaj zabilježen je u Domajima, gdje je u nadzoru prometa  zatečen  je  54-godišnji vozač kako upravlja neregistriranim  i neosiguranim traktorom pod utjecajem alkohola od   1,01  g/kg. Također je zadržan do otrežnjenja, a potom uhićen i doveden na Prekršajni sud u Koprivnici gdje je kažnjen kaznom zatvora od osam dana,  uvjetno na šest mjeseci te novčanom kaznom od 600 kuna. Ujedno mu je izrečena zabrana upravljanja vozilima „F“ kategorije u trajanju od tri mjeseca, koja će se izvršiti kada stekne uvjete.