TEK ŠTO JE ZAVRŠILO

Par dana odmora, pa nova sezona. Slavenaši se okupili, pet igrača napustilo klub, a Stipić najavio dolazak novih

S obzirom na isticanje ugovora, koprivničkog prvoligaša napustili su Božo Mikulić, Vinko Međimorec, Mateus Lima, Davor Lovren i Michele Šego.

18:00h
0
Foto: NK Slaven Belupo

Tek što je završila jedna, krenule su pripreme za novu sezonu HT Prve lige. Razlog tako kratke pauze jest pomicanje nedavno zaključenog prvenstva koje je zbog koronavirusa zaustavljeno na više mjeseci.

Trener Tomislav Stipić danas je na Gradskom stadionu Ivan Kušek Apaš pokrenuo svega 14 dana duge pripreme Slaven Belupa. Podsjetimo, prvo kolo Farmaceuti igraju već sredinom kolovoza protiv Osijeka. Cijeli raspored pogledajte ovdje. Dotad će odigrati dvije prijateljske utakmice, s Varaždinom u Varaždinu 8. kolovoza, dok će dan kasnije u Podravinu doći Hrvatski dragovoljac. Postoji, usto, mogućnost da se za srijedu pronađe protivnik umjesto Međimurja s kojim je utakmica otkazana.

– Pokušali smo se u ovih nešto manje od tjedan dana u potpunosti ugasiti. Željeli smo zaboraviti nogomet koji nam nekad daje radost, a nekad probleme i ostaviti ga sa strane kako bismo se od danas ponovno upalili i krenuli dizati naš procesor od prvog dana – izjavio je Stipić, otkrivši kako će pripreme odraditi u Koprivnici.

Foto: NK Slaven Belupo

Prema službenoj objavi kluba, 15 igrača okupilo se na prvome treningu: Ivan Filipović, Karlo Slukić, Goran Paracki, Tomislav Božić, Matko Zirdum, Vinko Soldo, Bruno Bogojević, Bruno Goda, Marko Čovo, Bruno Čovo, Stipe Bačelić Grgić, Nemanja Glavčić, Karlo Lulić, Arijan Brković i Franck Etoundi. S obzirom na isticanje ugovora, koprivničkog prvoligaša napustili su Božo Mikulić, Vinko Međimorec, Mateus Lima, Davor Lovren i Michele Šego.

Dakle, temelji ekipe nisu promijenjeni, što Stipića iznimno veseli. Potvrdio je kako će doći do velikih kadrovskih promjena, odnosno dolaska većeg broja novih igrača.

– Potrebni su nam i igrači koji će donijeti dodatnu kvalitetu na pozicijama na kojima to nismo imali u posljednjoj sezoni. Ukratko, na nekim pozicijama potrebna nam je širina i raznolikost, na nekima dodatna kvaliteta, a na nekima dodatan karakter – objasnio je Stipić.

Foto: NK Slaven Belupo

Zasad nije istaknuo visoke ciljeve, osim važnosti što bržeg dolaska do 40 bodova kako bi se izbjegla zona ispadanja te dodatnog iskoraka mladih igrača poput Gode, Bogojevića, Brkovića i Zirduma.

– Još uvijek vodimo razgovore s ostalim igračima kojima je istekao ugovor. Jedan od njih je i Ivan Krstanović koji našu ponudu ima već dva mjeseca i kojega smo danas očekivali u klubu, ali se on nije pojavio. Možda ima neku bolju i adekvatniju ponudu, što ja sasvim razumijem i, ako je tako, želim svu sreću. Želimo sa svima imati komunikaciju punu respekta i tako će uvijek u Slaven Belupu i biti – zaključio je Stipić.

čitam...