Parking

Parking i garaže u Splitu – je li moguće da samo jedna garaža pruža kvalitetne uvjete? Saznajte i uvjerite se sami!

17:34h
0
garaze-split1

Splitski parking i garaže oduvijek su predstavljali problem, kako Splićanima tako i onima koji ga posjećuju, naročito kad je riječ o (više)dnevnom parkingu. Uvjeti u njima su različiti, neka su mjesta sigurnija i kvalitetnija, dok su druga mjesta za parking upitne kvalitete.

Pogledajmo uvjete u garažama i na parkinzima – donosimo vam rezultate istraživanja koje smo proveli kako bismo vam ponudili konačni odgovor – gdje je u Splitu najbolje parkirati?

Garaže u Splitu

Parking na otvorenom

Prvo najbitnije informacije – koliko sve to košta?

Pokazalo se kako je parkiranje u zatvorenoj garaži, kada je riječ o parkingu na jedan ili više dana, jeftinije za čak više od 50 %!

Osim toga, svakako treba prednost dati zatvorenim garažama kada je riječ o video nadzoru i kvaliteti uvjeta – temperaturi, mogućnosti nastanka oštećenja i slično. Na vanjskim je pak uvjetima vaš automobil izložen raznim vremenskim nepogodama, ekstremnim temperaturama i drugim uvjetima koji štete vanjštini, ali i unutrašnjosti samog vozila.

Međutim, postoje i razlike među samim zatvorenim garažama. Primjerice, tek tri od navedenih šest garaža navode kako imaju video nadzor!

Parkiranje vani se svakako isplati u slučaju ostavljanja automobila na sat-dva dok trebate obaviti stvari u gradu. Svaka druga opcija je isplativija u zatvorenim garažama.

Veliku važnost svakako trebate dati i mogućnosti online rezerviranja svog mjesta. Svatko tko putuje trebao bi moći unaprijed rezervirati i osigurati svoje parkirno mjesto. Tu vam mogućnost nude samo Split City Parking i Acorus garaža, dok ćete kod drugih opcija, ako se za njih odlučite, ići na veliki rizik i potencijalnu popunjenost garaže baš onda kad vama treba.

Ova informacija naročito je od koristi ako uz nju spomenemo i postojanje XXL parkirnih mjesta u Split City Parkingu, koji jedini nudi tu opciju od navedenih garaža. Na ovaj ćete način biti sigurni da ćete pronaći mjesto ako putujete s mnogobrojnom obitelji u većem autu ili ako samo želite dodatni prostor i sigurnost za vašeg limenog ljubimca.

garaze-split2

Ovdje valja naglasiti kako u ovu garažu stanu kombiji do visine od 2,1 metar, dok je kamionima, kamperima i autobusima ipak preporučljiviji vanjski parking.

I zadnje, ali ne i manje bitno, je plaćanje karticom, koje je ponovno moguće samo kod Split City Parkinga. Svugdje u svijetu već uvelike prisutno, u Splitu je kartično plaćanje moguće u jednoj jedinoj garaži!

Kada se sve zbroji i oduzme, uvjeti za sezonu 2022 su nedvojbeno najbolji u Split City Parking garaži – garaži s 24h video nadzorom, XXL parkirnim mjestima, mogućnosti online rezervacije i kartičnog plaćanja i, ono najbitnije, cjenovno najisplativijoj!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW