već od studenog

Parking na Lenišću i oko bolnice poskupljuje za 50 posto, produljuje se i vrijeme naplate, a ukida treća zona

Automatski poskupljuje i cijena dnevne karte, dok će godišnje stanarske ostati na starom

12:51h
0
Ukida se treća zona za koju je cijena karte bila dvije kune // Foto: Matija Gudlin

Koprivnica početkom studenog slavi svoj 665. rođendan, a upravo negdje u to vrijeme građanima bi moglo doći i iznenađenje u vidu novih okolnosti vezanih uz plaćanje parkirnih mjesta na području grada. Naime, pred gradskim vijećnicama, koji će se u ponedjeljak naći na sjednici Gradskog vijeća, naći će se točka o izmjenama Odluke o načinu i naplati parkiranja na javnim parkiralištima.

Uvidom u materijale jasno je kako će istom najviše biti pogođeni stanari Lenišća te oni koji traže parking u sklopu bolnice. Naime, novom odlukom ukinut će se treća zona tako da Ulica dr. Željka Selingera i Franje Mraza, odnosno Trg Eugena Kumičića i dr. Tomislava Bardeka prelaze u drugu zonu. To, pak, znači i skuplju cijenu naplate parkiranja, jer se karta u trećoj zoni plaćala dvije kune, a odsad će se plaćati tri kune. Cijena je to koja je postavljena za drugu zonu.

Što se tiče prve zone, cijena karte ostaje četiri kune, ali će dnevna biti skuplja, jer se uvodi i novo vrijeme naplate parkinga. Preciznije rečeno, parking se dosad naplaćivao od sedam do 17 sati, a ubuduće se plaćati do 19 sati. Ta novost vrijedi za cijelu Koprivnicu, što znači da će se dnevna karta u prvoj zoni ubuduće plaćati 48 kuna (40 dosad), a u drugoj 36 kuna (dosad 30).

Također, što se tiče prve zone, parking u užem gradskom središtu ostaje ograničen na dva sata, ali ako kartu za taj ograničeni prostor, koji uključuje Florijanski trg, Trg bana Josipa Jelačića i Nemčićevu ulicu, kupujete SMS porukom – šaljete je na broj 708480. Ostatak prve zone ostaje na broju 708481, a druga na 708482.

Dobra vijest za stanare Lenišća je ta da se cijena godišnje stanarske karte neće mijenjati, što su nam potvrdili iz Komunalca. S druge strane, konkretan odgovor na upit što je s mjesečnim i godišnjim kartama nismo dobili.

– Odluku o mjesečnim i godišnjim kartama donijet ćemo nakon sjednice Gradskog vijeća – ukratko nam je odgovorila Petra Bijač iz Komunalca.

Inače, cijena mjesečne karte za fizičke osobe je 100 kuna, godišnje 1000 kuna, a ista tolika je i godišnja stanarska parkirna karta za prvu zonu. Za drugu zonu je cijena 200 kuna manja.

Isto tako, od odgovornih smo pokušali doznati kada će ove cijene stupiti na snagu, no pravi odgovor nismo dobili. Tek napomenu da će se sve znati uskoro. Nema nam druge nego pretpostaviti kako se uskoro odnosi na mjesec studeni.