Parkiranje u Koprivnici neće poskupjeti, tvrdi gradonačelnik Mršić

14:42h
0
Ilustracija

Parkiranje u Koprivnici neće poskupjeti, rekao je gradonačelnik Zvonimir Mršić. Smatra da ne postoji razlog za povećanje cijena, već treba uvesti reda u parkiranje u središtu grada. Svjestan je da tvrtka koncesionar, Koprivnica Parking, ima određenih poteškoća. 

“Te poteškoće dolaze djelom iz nereda koji postoji u parkiranju, jer određeni broj naših sugrađana izbjegava parkirati na mjesta koja su pod naplatom. Mi ćemo dovesti do toga, dakle, da definiramo gdje je pod naplatom mora se platiti, tamo gdje nije neće se morati platiti, ali nećemo više dopuštati da se parkira bilo kuda, svagdje i gdje kome padne na um.”

Uvođenju reda u parkiranje doprinjet će prometni redar, a i zona naplate će se proširiti. Ono što je za sada sigurno jest da će se parking plaćati i u novouređenoj Frankopanskoj ulici, najavio je Mršić. Dotaknuo se i problema parkiranja kod koprivničke bolnice, za koje se nada da će se također uskoro riješiti, između ostalog i promjenama u Upravnom vijeću ove ustanove koja se priprema. Inače, u Koprivnici u prvoj zoni sat vremena parkiranja košta tri kune, a u drugoj i trećoj zoni dvije.

tekst: Radio Drava