PORA

„Partnerstvo za sve 2“ – nakon dodijeljenih 390 tisuća kuna za samozapošljavanje PORA KKŽ i partneri nastavljaju s uspješnom provedbom projekta

Klub poslovnih žena Koprivničko-križevačke županije ALFA Koprivnica novi je član Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije.

13:05h
0

U ponedjeljak, 02. rujna 2019. godine u prostorijama Razvojne agencije PORE KKŽ održane su sjednice Upravnog odbora i Skupštine Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije kojima je predsjedavao predsjednik Skupštine Lokalnog partnerstva za zapošljavanje i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić.

Članovi Upravnog odbora i Skupštine informirani su o aktivnostima provedbe projekta „Partnerstvo za sve 2“ koji je odobren za financiranje u okviru poziva „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III“ iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je Razvojna agencija PORA KKŽ, a projektni partneri su Koprivničko-križevačka županija, Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Križevci, HGK Županijska komora Koprivnica, HOK Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije i Enter Koprivnica d.o.o. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.999.427,02 kn uz stopu EU sufinanciranja od 99,08% dok provedba projektnih aktivnosti traje 30 mjeseci odnosno do 14. studenoga 2020. godine.

U okviru provedbe projekta do sada su organizirane i održane edukacija za Voditelja Kluba za zapošljavanje, edukacije na temu samozapošljavanja i „PCM – Upravljanje projektnim ciklusom“, radionice Kluba za zapošljavanje, „IT Boot camp“ i „Taste the idea – food&tech Boot camp“, konferencija „Izazovi ženskog poduzetništva“ te program mentoriranja nezaposlenih osoba kod poduzetnika s područja Koprivničko-križevačke županije. U navedenim događanjima sudjelovalo je 119 nezaposlenih osoba od čega 94 žene.

Sa svrhom poticanja poduzetništva dodijeljeno je 13 potpora za samozapošljavanje ukupne vrijednosti 390.000,00 kn, a u okviru održivog funkcioniranja Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije uređen je prostor Tehničkog tajništva Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije te je nabavljena, montirana i puštena u rad stubišna rampa za osobe s invaliditetom koja vodi do dvorane Tehničkog tajništva.

U nastavku su članovima Upravnog odbora i Skupštine Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije predstavljene buduće aktivnosti u provedbi projekta „Partnerstvo za sve 2“ koje se odnose na organizaciju i provedbu radionica za članove Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije, organizaciju studijskog putovanja za članove projektnog tima, organizaciju okruglog stola s Tehničkim tajništvima Međimurske, Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije te proširenje članstva Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije.

Vezano za proširenje članstva Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije kao jedne od aktivnosti projekta na dnevnom redu sjednica Upravnog odbora i Skupštine Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije raspravljalo se o organizacijskim pitanjima u okviru kojih su članovi Skupštine i Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije jednoglasno prihvatili prijedlog o proširenju članstva Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije i uključivanje Kluba poslovnih žena Koprivničko-križevačke županije ALFA Koprivnica. Navedenim proširenjem Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije broji 28 članova.

Sadržaj članka isključiva je odgovornost PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije

čitam...
Loading...