Veliki uspjeh

Paula Rakijašić brončana na prvenstvu Hrvatske u krosu

10:04h
0
Paula Rakijašić s trenerom // Foto: pitomaca.hr

Paula je ove godine imala i dva nastupa za Hrvatsku reprezentaciju na prvenstvu Balkana te na Svjetskom prvenstvu srednjih škola u krosu u Budimpešti, gdje je za nacionalnu vrstu istrčala pojedinačno najbolji plasman.

Pitomačka atletičarka Paula Rakijašić je u subotu u Karlovcu na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u krosu u kategoriji mlađih junirki na 3 km. osvojila broncu.


Medalja je to za kraj ovogodišnje sezone osvojena u jakoj konkurenciji, a Pauli je primarna dionica 800 m tako da je trener Siniša Špiranec izuzetno zadovoljan Paulinim plasmanom za kraj ove sezone.

Podsjetimo Paula je protekle sezone obranila  zlato na 800 m mlađe juniorke, osvojila srebro na 800 m junirke te broncu na 3 km kros. Pojedinačna je prvakinja HALS-a na 1000 m.,osvojila je srebro na Krosu SN za gimnaziju Petra Preradovića te su prvi puta u povijesti škole, gimnazijalke na prvenstvu Hrvatskih  srednjih škola u krosu stale na postolje,osvojivši broncu. Ove je godine na ekipnom prvenstvu Hrvatske u krosu, sa svojim klupskim kolegicama potvrdila ekipno srebro iz prošle godine.

Paula je ove godine imala i dva nastupa za Hrvatsku reprezentaciju na prvenstvu Balkana te na Svjetskom prvenstvu srednjih škola u krosu u Budimpešti, gdje je za nacionalnu vrstu istrčala pojedinačno najbolji plasman, a djevojke su ekipno zauzele 6. mjesto od 27 država učesnica.

Zadovoljni nakon sezone, Paula i Siniša zahvalni su Općini Pitomača i načelniku Općine na pomoći, što su prepoznali Paulin rad, trud i odricanje,te će i ubuduće sportom promovirati Općinu Pitomača.

Unatoč tome što Paula trenira 5x tjedno, 1 tjedno putuje na trening u Križevce na stazu,svaki dan putuje u Viroviticu u Gimnaziju, putuje na natjecanja po Hrvatskoj i Europi,Paula je i odlična učenica sa prosjekom 5,0 u matematičkom smjeru Virovitičke Gimnazije.

čitam...