Pavković predlaže generala Gotovinu za počasnog građanina Koprivnice

14:16h
0
Mladen Markač i Ante Gotovina // Foto: hkv.hr
Mladen Markač i Ante Gotovina // Foto: hkv.hr

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) predložila je Gradu Koprivnici da ove godine proglasi general pukovnika u mirovini Ante Gotovinu počasnim građaninom Grada Koprivnice, radi njegovog neizmjernog doprinosa uspostavi samostalnosti i cjelovitosti Republike Hrvatske.

”’To je čovjek koji je uz generala Mladena Markača, ali i drugih, svim hrvatskim braniteljima obranio čast sudjelovanja u oslobodilačkom i pobjedonosnom Domovinskome ratu.

Ovo iznimno priznanje dosad su primili: dr. Alois Mock (1995.), prof. dr. Žarko Dolinar (2000.) te na prijedlog ove Udruge prof. Zlata Bartl (2006.) i general pukovnik u mirovini Mladen Markač (2013.). Grad Koprivnica priznanje dodjeljuje za Dan Grada – 4. studenoga.

Članovi Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. su uvjereni da će se uvažiti njihov prijedlog i da će na dan dodjele biti zajedno s Gotovinom, kojem su baš branitelji iz Koprivnice, ali i cijele Koprivničko-križevačke županije dali i veliku podršku kad su ga nevinog optužili na Međunarodnom sudu u Den Haagu”, stoji u priopćenju koje je medijima uputio Mladen Pavković, predsjednik UHBDR91.