Pavkovićeva udruga predlaže školama da minutom ponosne hrvatske tišine počne prvi školski sat

11:14h
0
Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. // Foto: Arhiva ePodravina.hr
Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. // Foto: Arhiva ePodravina.hr

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) i njezin predsjednik Mladen Pavković predlažu i da se u školama čitaju imena poginulih i nestalih hrvatskih branitelja s njihova područja.

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) i njezin predsjednik Mladen Pavković predložila je školama da prvi školski sat počne minutom ponosne hrvatske tišine za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje tijekom Domovinskoga rata.

– Na taj način odat će se počast izgubljenim nevinim životima, istinskim i časnim junacima, svim nevinim civilnim žrtvama, a poglavito dječacima i djevojčicama koji su ubijeni u agresiji na Republiku Hrvatsku, dakle ljudima koje nikada ne smijemo i nećemo zaboraviti – kazao je Pavković.

Predlažu i da se u školama čitaju imena poginulih i nestalih hrvatskih branitelja s njihova područja.

– Od početka srpske i ine agresije prošlo je gotovo 25 godina i oni najmlađi moraju znati imena onih koji su iz njihova grada ili županije bili prvi kad je trebalo, bez kojih ne bi bilo slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države – pojasnio je on.

Dodao je da se o Domovinskome ratu, na žalost, još premalo govori i uči u školama. Ako se i uči, kaže, onda je to manje-više općenito. Pita se i koliko škola nosi imena po poginulim junacima Domovinskoga rata.